Активісти Харкова різко висловилися проти Тарути

фото інтернет

Вчора, 19 вересня, на харківському стадіоні «Металіст» де зійшлися «Шахтар» та німецький «Хоффенхайм», подивитися гру прийшов колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута.

Колишній депутат Харківської міськради Дмитро Маринін на своїй сторінці у Facebook висловив припущення, що Сергій Тарута почав передвиборне турне.

— У наступний його приїзд обов’язково задам питання — як же так вийшло, що за його губернаторства терористам був зданий Донецьк?! Чи не тому, що Тарута зі своєю новою партією «ОСНОВА» любить «КОМПРОМІС»? – написав екс-депутат.

Також Дмитро Маринін від імені харків’ян наголосив, що «Ми ніколи не підемо на компроміс з ВОРОГАМИ УКРАЇНИ!».

Любов Тарути до футболу виходить за рамки перегляду матчів. Раніше він був власником донецького футбольного клубу «Металург», який припинив існування в 2015 році через окупацію Донецька. У 2014 році завдяки хвилі Євромайдану губернатором Донецької області було призначено Сергія Таруту. За повідомленням «Антикорупційного блоку учасників АТО», якраз за його губернаторства третина області разом з Донецьком потрапила під контроль сепаратистів, але смак влади зподобався бізнесмену та у 2015 році він Тарута ініціював зустріч українських олігархів в готелі «Хайят». Ця зустріч і стала неофіційним стартом нового політичного проекту – партії «Основа», яка офіційно була презентована у квітні 2017 року.

Тарута стверджує, що «Компроміс – основа миру», Мінський формат неефективний та не приведе до успіху.

-Для залагодження питання він пропонує зняти блокаду з ДНР/ЛНР та провести там вибори. Фактично, Тарута пропонує легітимізувати бойовиків і вести перемовини з їхніми представниками. Це — мир ціною капітуляції і подальшого знищення української державності. Основу партії складають колишні регіонали та українофоби, — вважають активісти.

Лідер партії «Основа»– Антдій Ніколаєнка, якого взимку 2014-го Янукович призначив головою Кіровоградської ОДА та який критикував Євромайдан та залякував кіровоградців радикалами з інших областей. Видним активістом «Основи» є син Віктора Шейбута Денис. Видним активістом є син Віктора Шейбута Денис, який за часів Януковича Віктор Шейбут був заступником голови податкової міліції та начальником Управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової адміністрації України. Рідна сестра Дениса Шейбута Катерина живе в Донецьку та підтримує тісні стосунки з керівництвом терористичних угрупувань і фінансує сепаратистський батальйон «Кальміус».

Загрузка…