Артисти Харківщини отримуватимуть 30%-ву надбавку до зарплати – голова ХОДА

фото інтернет

Під час спілкування з колективом Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка голова ХОДА Юлія Світлична повідомила, що наступного року всі колективи театрів і концертних закладів Харківщини, які мають статус академічних та є в управлінні обласної влади, будуть отримувати додаткову надбавку до заробітної плати — 30%.

-Кошти в обласному бюджеті на це знайдено, і впевнена, що депутати обласної ради повністю підтримають це рішення. Підтримка українського театру, особливо в такі непрості часи — це дуже важливо, — наголосила Юлія Світлична.

Серед колективів, які потрапили до цього списку, — колективи театрів ім. Т.Г. Шевченка, ім. О.С. Пушкіна, ляльок ім. В.А. Афанасьєва, для дітей та юнацтва, музичної комедії, молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський», Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю та Харківська обласна філармонія.

Нагадаємо, з 1 липня підвищено тарифні ставки для артистів ХНАТОБу. Голова ХОДА за підтримки Адміністрації Президента та Міністерства культури домоглась того, щоб співробітники театру, який має статус національного вже 8 років, нарешті почали отримувати відповідні надбавки.

Загрузка…