Азовський патріот — військовий гарт для підлітків з усієї України

Антон Требухов

21 липня розпочав свою діяльність юнацький військово-патріотичний табір «Азовський патріот», що розбив наметове містечко на найпопулярнішому курорті Приазов’я – в селищі Урзуф.

«Проект табору втілився у життя завдячуючи ОЗСП «Азов», Народному депутатові України Андрію Білецькому та небайдужим підприємцям, які передали необхідне обладнання», — розповів Антон Требухов, голова осередку Національного корпусу в м. Маріуполь та один із засновників табору. «Ми виграли грант у Міністерства молоді та спорту, який покрив значну частину бюджету «Азовського патріота», а також великий внесок у захист проекту внесла громадська організація «Юкрейніан патріотс» на чолі з Миколою Шумейко та Антоном Тихомировим, який у подальшому зайняв посаду директора табору».

Антон Требухов розповів, що табір орієнтований на дітей від 14 до 16 років, а також за дві зміни планується залучити підлітків майже з 14-ти областей України. Перебування у таборі абсолютно безкоштовне.

Програма для двох змін спланована так, аби фізичні навантаження гармонійно поєднувалися із розумовою діяльністю, тому кожен день по-своєму насичений та приносить нові знання підростаючому поколінню.

З дітьми працюють виховники, що мають багатолітній досвід роботи у здравницях, запрошуються професійні тренери та офіцери полку «Азов» для проведення практичних занять з такелажної та військової справи, поводження зі зброєю, основ медицини та культурно-історичних лекцій, а також організовуються щоденні вишкіли з основ тактики та стратегії сучасного вогневого бою, із збирання та використання радіотехнічних засобів зв’язку, з громадської безпеки. Щоденно діти бувають на морі та за 14 днів першої зміни встигли відвідати чимало екскурсій: у заповіднику «Кам’яні могили», на базі полку «Азов» у Маріуполі та Урзуфі, у яхт-клубі, конефермі тощо.

Щовечора з дітьми проводяться інтерактивні лекції на національно-патріотичні, історичні теми та дебати, юнаки та дівчата змагаються з вирішення тактично-стратегічних завдань.

Антон Требухов додав, що подібний табір із військової специфікою — унікальне явище для Приазов’я, адже нічого подібного раніше не влаштовувалося.

«Нашу ідею високо оцінили і діти, і їх батьки, ми неодноразово чули слова подяки від дорослих та спостерігали палаючі очі від захвату юнаків та дівчат. Ми віримо, що робимо ввжливий внесок у розвиток підростаючого покоління, за словами дітей після перебування у таборі вони зрозуміли, що Україна потребує захисту та відданості ідеям сильної країни».

За словами підлітків, вони набувають велику кількість корисних навичок, які згодом увійдуть у звичку, обмінюються власним досвідом із однолітками, планують надбати нових ідей та завести міцну дружбу, перебуваючи у злагодженому, стійкому колективі.

Загрузка…