Боротьба «нових» і «старих» кандидатів за посаду президента

Боротьба «нових» і «старих» кандидатів за посаду президента
фото интернет

Владу хочуть захопити «нові обличчя». Що це, прагнення і бажання зробити країну кращою? Або все таки здобути місце президента і стати ще більш успішним, багатим, впливовим? Чому ж більшість людей охоче довіряють і готові голосувати за «нових людей» у політиці? Гірше це або краще? І що ж залишається робити «старим обличчям» політики, боротися або відійти в сторонку?

Кожне нове опитування соціальних груп показує, що рівень довіри до новачків в політичній справі зростає з кожним місяцем все більше. І не факт, що перед виборами (які будуть проходить 31 березня 2019 року) не досягне своєї вершини, тим самим, опустив «старичків-політиків» в кінець рейтингової таблиці. Але чому ж так все виходить?

Готовність голосувати за нових кандидатів — це бажання віддати свій голос за когось, аби не за старих. Чому так? Ті, хто з’явився в політиці під час або після Майдану, вже неодноразово встигли потрапити в різні скандали і неприємні ситуації. «Проколовся» один раз, ну максимум два, все до побачення, нічого тобі робити в політиці, а вже тим більше бути президентом або очолювати партію. Думаєте він зрозумів після скандалу свою помилку? Так, звичайно, він зрозумів, що мало вигоди отримав з тієї бабусі, яка рахує кожну копійку. Або з дітей-сиріт, які живуть і харчуються гірше вуличних собак, половина прострочення їм в дитбудинок (Не викидати ж продукти). А вкласти в них половину свого стану, дати їм гарну освіту і виходити з них люди, які будуть працювати (нехай і на маленьких посадах), тим Самим покращувати індустрію країни. Чи не алкаші і наркомани.

Також, на готовність голосувати за нових кандидатів, має вплив авторитет, який обумовлений «постійним мельканням» на екранах телевізорів та на сторінках газет/журналів, громадських діятельностях і так далі. Таким чином, можна сказати, що будь то артист, співак, шоумен, телеведучий, критик і будь-який інший громадський діяч може піти в політику. Адже люди знають цю особу, вони спостерігають за нею і найчастіше це спостереження відбувається з хорошого боку. адже ця особа говорить зрозумілим для народу мовою, адже він несе добро, позитив і хороші, наповнені змістом пісні, бере участь в благодійності. Ну що цей добродушний чоловік може зробити поганого, він зробить нашу країну тільки краще. Але є й інша сторона, хоч хтось знає, що саме цей новий кандидат хоче поміняти? А на що спрямована його передвиборча компанія? Його ідейне спрямування? На що він здатний або не здатний? На жаль, відповіді на ці питання поки що залишаються невідомими, але ближче до виборів все проясниться. «Нові люди» в політиці — це нові ідеї, можливості і свіжий погляд. Головне щоб не вийшло, що влада зіпсувала людини.

Що ж залишається робити «старим людям» в політиці. Нічого іншого як влаштовувати заходи, спрямованих на зміну символіки, назви, образа політичних організацій, а також на розвиток вже існуючих політичних брендів. Іншими словами влаштовувати політичний ребрендинг, який передбачає зміни не тільки (і не стільки) у зовнішній атрибутиці, а й у свідомості людей (сприйняття даної політичної організації і ставлення до неї).
Мета ребрендингу — підвищення ефективності агітаційно-пропагандистської діяльності, залучення додаткових сегментів електорату, підтримка і коректування позитивного іміджу політичної організації.

Загалом, вони змінюють назву, символіку, напрямок і завдання. Але це тільки формально, насправді приходить до влади все той же чоловік, але з іншими словами.

«Численні перейменування дають підстави говорить перш за все про те, що не слід шукати в назвах, як і в програмах, нинішніми політичних сил в Україні ідеологію або» високі ідеї «: спочатку назва» для продажу «, потім — назва» на злобу дня » або для задоволення власних амбіцій. Політики НЕ страждають охайністю і нічим, здається, НЕ Гнушаются «, — зазначає політолог Марія Кармазіна, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. В. Кураса.

Спираючись на вище написане, хочеться написати, що «нові обличчя» в політиці це не завжди добре (ти не знаєш що кандидат з себе представляє), але це величезний шанс на те, що в нашій країні нарешті настануть позитивні зміни не в паперах , а на ділі. Тільки потрібно вибирати з розумом.

Готуємося до виборів …

 

Юлія Корж

Загрузка…