Чиновник Харківської міськради отримав квартиру в РФ та виявився мільйонером.

фото Інтернет

Держава має знати своїх героїв. У країні-агресорі житлом володіє головний спеціаліст-юрисконсульт загального відділу Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради Іван Савченко.

Відомо про це стало через зміни в декларації співробітника міськради. Квартиру він отримав в спадщину від іноземної громадянки Маргарити Булкіної. Від неї ж Савченко отримав і грошову спадщину у розмірі 662 тисячі 966 гривень.

Але найцікавішим виявляється той факт, що Савченко отримав право набуття квартири ще рік тому, а задекларував лише вчора.

А у декларації минулого року чиновник вказав, що його дружина — громадянка РФ

Нерухомості у працівника мерії чимало. У декларації за 2018, повідомляє  Інформатор, зазначено 2 квартири у Харкові, причому прописаний співробітник мерії у третій квартирі площею 12 квадратних метрів, що належить ТОВ “Харківський машинобудівний завод “Світло шахтаря”. У його дружини, громадянки РФ також є квартира в Харкові. Також у Савченка є чотири квартири у Чехії (одна з них у спільній власності з громадянином України, – ред.). Всі квартири у Чехії і одна у Харкові, вартістю понад мільйон гривень, придбані минулого року. А три з чотирьох квартир у Чехії було придбано в один день. У документі є і згадка про квартиру в РФ, про яку йшлося вище. Але вказана спільна власність з двома громадянками РФ. Однією з них є Маргарита Булкіна, яка залишила Савченку квартиру у спадок.

Цікавим виявляється і декларування при досить невисокій зарплатні досить вагомих сум. Причому 5 400 000 грн та 19 270 грн — гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами — від громадян РФ. При цьому зарплатня чиновника становить 6457 гривень.

Загрузка…