Деяких харків’ян «заберуть» на 10 діб

Деяких харків'ян "заберуть" на 10 діб
фото Insidernews

З 28 серпня по 6 вересня 2018 року в Харківській області будуть проведені навчальні збори з управлінням та підрозділами територіальної оборони, які формує Харківський обласний військовий комісаріат. Це стосується військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги від 18 до 60 років, крім непридатних за станом здоров’я осіб. Тобто планується задіяти чоловіків з 34 районів Харкова та області, які не залучаються до комплектування бойових військових частин. Збори будуть проводитись в шести районах-підрозділах: Дергачівський, Куп’янський, Ізюмський, Лозівський, Зміївський та Чугуївський. Оповіщення буде відбуватися через керівників установ та підприємств, де працює військовозобов’язаний. Як роз’яснив військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін, ця система воєнних загальнодержавних заходів здійснюється на всій території України, окрім тих районів чи областей, де проводяться бойові дії.

Під час навчального процесу військовозобов’язані відпрацюють 5 завдань територіальної оборони: підтримання правового режиму воєнного стану, охорона та захист державного кордону, забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади та військового управління, охорона важливих об’єктів та комунікацій, а також боротьба з диверсійно-розвідувальними силами. Військовозобов’язаних, які будуть залучені до навчальних зборів, забезпечать всіма засобами індивідуального захисту.

За кожним членом зборів залишається право на середню заробітну платню, робоче місце, а також можливість після зборів підписати контракт та продовжити службу. Відповідно, безробітні військовозобов’язані отримають мінімальну зарплату, що передбачена законодавством на сьогоднішній день.

Слід зазначити, що на керівників установ та підприємств, які вчасно не сповістили своїх працівників про виклик до військового комісаріату та не забезпечили їх доставку, покладається адміністративна та кримінальна відповідальність.

Загрузка…