Доброволець з Харкова може не дожити до наступного судового засідання

Доброволець з Харкова може не дожити до наступного судового засідання
фото Insidernews

Військовослужбовець 54-ї бригади та боєць Добровольчого Українського Корпусу потребує невідкладної операції у зв’язку з загниваючою рукою, однак в Харківському слідчому ізоляторі, як повідомляє обвинувачений, його годують самими знебольнювальними, що призвело до значних ускладнень і загрози життю. Учора, 26 березня, в Харкові відбулося судове засідання над військовослужбовцем 54-ї бригади та колишнім бійцем ДУКу Соріним Ігорем (з позивним «Чілі») по обранню йому міри запобіжного заходу, під час якого обвинувачений розповів про нелюдські умови, які йому довелося відчути під час перебування в Харківському слідчому ізоляторі № 27.

Перед цим Сорін Ігор перебував у Дніпровському СІЗО для проведення психіатричної експертизи , саме там лікарі діагностували йому перелом руки та спрямували до військового шпиталю для її лікування. Сам обвинувачений учора повідомляв, що, окрім його особистих звернень до керівництва установи, Дніпровська прокуратура також телефонувала до Харкова, щоб перевести бійця назад до Дніпра й покласти до лікарні, однак дозволу Харківським СІЗО так і не було надано.

Крім того, військовослужбовець зазначив, що за час перебування в Харкові йому не було проведено жодного лікарського огляду, замість цього він отримував лише знебольнювальні.

У нього неодноразово виникали думки про покінчення життя самогубством, адже спершу, за його словами, доброволець деякий час проживав в одній «хаті» в СІЗО з сепаратистом, доки не перевели, а тепер через ненадання лікарської допомоги на руці з’явилася гангрена, яка потребує негайного оперування, адже до наступного судового засідання (25 квітня) він може просто не дожити.

Харківська патріотична громадськість також зацікавилася цією справою і, судячи з активного обговорення проблеми в соцмережах, найближчим часом представники громадських об’єднань міста збираються навідатися до керівництва установи, в якій перебуває обвинувачений.

Загрузка…