Голова ХОГА показала, як буде виглядати новий онкоцентр в Харкові

фото інтернет

В Харкові триває підготовка до створення нового онкоцентру, будівництво якого почнеться після завершення всіх юридичних процедур. Зараз над зовнішнім виглядом і функціоналом будівлі працюють проектувальники.

Як зазначила голова ХОДА Юлія Світлична, в Харківській області спостерігається зростання кількості онкозахворювань. Щороку додається 2 — 2,5 тисячі людей до цього списку.

— Важливі два моменти. Перший — це якісна діагностика, яка прямо впливає на процес одужання. Другий — хороші умови лікування та роботи лікарів повинні відповідати всім міжнародним стандартам. Саме тому новий онкологічний центр буде оснащений найсучаснішим обладнанням, — сказала голова ХОДА. -Працюємо з урядовими та неурядовими міжнародними організаціями й посольствами, щоб залучити міжнародну технічну допомогу, — пояснює Юлія Світлична. — Ми вже знаходимося в переговорах з Ізраїлем і Японією, а також ставимо це питання послам інших країн, які відвідують Харківську область.

Також керівник області зазначає, що в питаннях будівництва керівництво області розраховує на власні сили та можливості обласного бюджету, який було посилено завдяки фінансовій децентралізації. Але, крім того, йде робота з Кабінетом міністрів України — для отримання фінансування з держбюджету.

Директор Харківського обласного центру онкології Денис Скорий зазначає: незважаючи на те, що реалізація проекту будівництва нового онкоцентру рухається,в наявному онкоцентрі теж тривають ремонтні роботи: ремонт покрівлі, відкриття нового блоку інтенсивної терапії, ремонт частини поліклінічних будівель, палат тощо. Також закуповують обладнання. Тільки з початку року онкоцентр отримав серію нового обладнання для реанімації та інтенсивної терапії, для проведення складних наркозів важким онкологічним пацієнтам, моніторингу за важкими хворими. Також були закуплені мамограф і новий рентгенодіагностичний комплекс. Усі закупівлі робляться з тим розрахунком, щоб згодом це обладнання перемістити до нового корпусу.

https://www.facebook.com/100002235311576/posts/1801658053252021/

Загрузка…