ГРУБІ ПОРУШЕННЯ ТЕРЕХОВИМ РЕГЛАМЕНТУ МІСЬКОЇ РАДИ ДОЗВОЛЯТЬ СТАВИТИ ПИТАННЯ ПРО НЕЗАКОНІСТЬ СЬОГОДНІШНІХ РІШЕНЬ – АКТИВІСТИ

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Харківської міської ради Ігор Терехов під час проведення засідання сесії міськради 24 лютого щонайменше 30 разів грубо порушував чинний Регламент Харківської міської ради. Таку невтішну статистику зафіксували харківські активісти під час перегляду онлайн-трансляції сесійного засідання. Зокрема, найбільша кількість порушень, на думку активістів, відбувалися за ст.ст. 2, 3, 4, 21, пп. 1, 2, 6 ст. 27, пп. 3.12, 3.17 ст. 50, п. 4 ст. 59. Такий факт цілком дозволить поставити питання про визнання всіх рішень сесії міськради від 24 лютого 2021 року неправочинними, а також поставити питання про неможливість у подальшому виконання секретарем Харківської міськради Ігорем Тереховим обов’язків міського голови.

Найбільший резонанс викликало те, що відкрите засідання сесії міськради, фактично, перетворилося на закрите. Вранці під стінами міськради було влаштовано кілька пікетів із різних питань, що належні до компетенції міськради. Одним із найбільш масових став пікет підприємців ТЦ «Барабашово», які вимагали припинити тиск на торговельний центр і подовжити договори оренди під працюючими багато років торговельними об’єктами. Мітингувальники намагалися пройти до будівлі міскради. Після штовханини з людьми у формі, схожій на поліцейську, активістів та журналістів, що були поруч, було відтиснено, а вхід до будівлі міськради виявився заблокований людьми, схожими на поліцейських. Проте більшість із них відмовлялась показати службові посвідчення або представитися, як того вимагає чинне законодавство. Більш того, щонайменше в кількох таких людей виявлені посвідчення поліцейських із терміном дії, що вже сплинув. Незважаючи на не підтвердженість свого статусу як працівників поліції, люди не пускали активістів до будівлі міськради, перешкоджали доступу до будівлі й працівникам органів масової інформації.

Станом на 14 годину 24 лютого обурення діями керівництва міськради та правоохоронців висловили щонайменше 9 громадських організацій та профспілкових об’єднань торговельного центру «Барабашово» та Харкова. Активісти вимагають розслідування події та покарання тих, хто позбавив людей їх законних прав. Також учасники мітингу наголошують, що, враховуючи чисельні порушення Регламенту міськради, її рішення від 24 лютого 2021 року не мають жодної сили. Такими, що визнані неправочинними, можуть стати ухвалені міськрадою рішення щодо чисельних земельних питань, зокрема рішення про земельні ділянки, що знаходяться під працюючими торговельними об’єктами на ТЦ «Барабашово».

Як повідомили в адміністрації ТЦ «Барабашово», незаконне не продовження договорів оренди на земельні ділянки під торгівельними об’єктами, на функціонування ринку не буде мати ніякого впливу.

Загрузка…