На Харківщині молодь навчатимуть бути політиками

фото інтернет

В Харкові стартує проект «Молодь Харківщини за належне врядування». Його головна мета – підготовка та залучення молоді до процесу прийняття рішень та участі в політичному житті Харківщини. В рамках проекту організатори – «Чугуївська правозахисна група» — хочуть торкнутися декількох тем, серед яких політичне лідерство, рівні можливості для жінок в політиці, аналіз бюджетів в громадах.

-Ми вважаємо, що молодь повинна бути двигуном прогресу на місцях. І дуже важливо, щоб молодь, в тому числі, йшла в органи місцевого самоуправління, йшла у владу. І для цього потрібно готувати відповідні кадри, — розповів Роман Лихачов, координатор проекту.

Проект «Молодь Харківщини за належне врядування» матиме декілька напрямків. Перший – це Школа молодіжних лідерів, яка проходитиме в Чугуївському районі. Взяти участь можуть жителі шести територіальних громад – Нововодолазької, Старосалтівської, Мереф’янської, Роганської, Малинівської та Чикаловської. Учасники, які пройдуть конкурсний відбір, матимуть можливість відвідувати семінари та тренінги. Після навчання відбудуться 35 зустрічей з чинними політиками, лідерами громадських організацій, правозахисниками.

Другий напрямок проекту – це навчання жінок-лідерок. За словами Романа Лихачова, їхня мета полягає в тому, щоб ці жінки в майбутньому зайняли посади в органах місцевої влади. Суть третього напрямку проекту полягає в тому, що його учасників будуть навчати аналізу бюджетів в громадах. Як результат такого моніторингу, організатори разом  з учасниками проекту сформують рекомендації, як зробити місцеві бюджети більш прозорими. Завершальний етап проекту відбудеться у вигляді Форуму, куди будуть запрошені народні депутати, представники обласної адміністрації та об’єднаних територіальних громад.

Загрузка…