На Харківщині «Пласт» відкриє свій табір

Придставники «Пластового» руху розповіли про новий дитячий табір

На Харківщині «Пласт» відкриє свій табір
фото insidernews

«Пласт» — це аналог скаутського руху в Україні. Початково заснований на західних теренах, він упевнено розповсюджується по всій території нашої держави. У таборі «Пласт» значна увага приділяється патріотичному вихованню та практичним навичкам виживання.

На кожне «коло», тобто заїзд табора, припадає по 20 хлопчиків та 10 дівчаток. На них чекають не лише забави та розваги, а й цілком практичні завдання. У цьому допоможуть службовці ДСНС та досвідчені «пластові» тренери.

«Пластуни» стверджують, що на відміну від звичайних дитячих таборів, вони не стільки розважають вихованців, скільки навчають їх. Але старші «пластуни» не вважають себе вищими за учнів – вони хочуть, аби їх сприймали як друзів, які просто знають та вміють більше.

У першу чергу, в таборі чекають дітей із соціально незахищених родин, дітей бійців АТО, що загинули, та дітей-переселенців. Одна зі старших «пластунів», що буде координувати діяльність табору, теж встигла побувати під окупацією. Марина Шарабуніна – мешканка Слов’янська.

— У нас буде багато завдань та квестів, що мають випробувати молодь, навчити правильно діяти у критичних ситуаціях. У цьому допоможуть досвідчені інструктори з «пласту» та рятувальних служб. Ми не виховуємо дітей, ми вчимо їх виховувати самих себе, — стверджує М. Шарабуніна.

Організатори обіцяють багато цікавого: лекції з історії та екології, приїзд бандуриста-дослідника творчості Шевченка та досвідчених «пластунів».

Нагадаємо, що «Пласт» — найстарша скаутська організація в Україні. Офіційно її було затверджено у 1913 році. Пластуни брали активну участь у національно-визвольних змаганнях 1918 – 1920 рр у складі бойових з’єднань ЗУНР та УНР. «Пластові» організації існують в усіх регіонах України. Загальна кількість «пластунів» в Україні – біля 6000. Також філіали «Пласту» існують в Канаді, Аргентині, США та інших країнах із численними  українськими діаспорами.

 

 

Загрузка…