На Харківщині презентують проект перетворення Шарівки

фото інтернет

На території Шарівської садиби відбудеться «Культурний хакатон». Протягом 23-24 червня декілька команд виконуватимуть проектні завдання, які зараз розробляють організатори хакатону. Теми завдань стосуватимуться того, як перетворити Шарівку на туристично привабливе місце.

-Мало хто розуміє, що просто ремонт, просто реставрація не вдихнуть в це місце життя. Якщо це не зробити, то будь-які гроші, витрачені на відновлення пам’ятника архітектури, будуть витрачені даремно. Тому ми виступили ініціаторами проекту «Культурний хакатон», суть якого – наповнити Шарівку культурним контентом, — розповів Олег Петровський, директор Асоціації дизайнерів-графіків «4-й Блок». – Окрім цього, ми хочемо провести конкурс (це, безпосередньо, сам Хакатон), в результаті якого ми отримаємо ряд стартапів, які будуть розроблені під Шарівку.

Аби перетворити Шарівську садибу на культурну та туристичну пам’ятку, тут створять парк скульптур. Куратором цієї частини проекту виступить художник Роман Мінін. Він збирає команду з молодих митців, які й будуть займатися втіленням ідеї паркових скульптур. За словами Романа Мініна, через обмеженість в коштах, художники працюватимуть з тим матеріалом, який вже є на території Шарівської садиби.

-У нас немає зараз мільйонних бюджетів для того, щоб працювати з вічними матеріалами – бетоном, металом, склом. Але ми можемо привезти 10-15 учасників, які зможуть відчути це місце та зробити щось навіть з тих дерев, які там купою валяються. Просто потрібно мати креативний підхід до цього, — каже Роман Мінін, художник та куратор проекту «Культурний хакатон».

Також в Шарівському замку митець планує створити творчі майстерні, куди зможуть приїздити художники та працювати. Проте наразі втілити цей задум майже неможливо, оскільки приміщення для майстерень знаходяться в жахливому стані.

За словами Олега Петровського, Хакатон – лише частина того великого проекту, який вони запланували. На початку травня з’явиться сайт, де буде оприлюднена детальна програма. Так, влітку на харків’ян чекає фестиваль класичної музики, творчі майстер-класи для дітей та навіть кулінарний фестиваль.

Загрузка…