На Харківщині вшанували пам’ять Героя України Євгена Котляра

20 лютого на Харківщині відбувається низка заходів з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, та разом із земляками пам’ять Героя України Євгена Котляра вшанувала Юлія Світлична.

фото інтернет

20 лютого представники громадськості та органів державної влади, студенти та викладачі Харківського національного університету радіоелектроніки поклали квіти до меморіальної дошки Євгена Котляра.

-Саме Герої Небесної Сотні стали тією рушійною силою, яка повернула Україну у європейську сім’ю, — сказала Юлія Світлична. — Ми повинні пам’ятати ці імена. Три Герої Небесної Сотні – наші земляки: Юрій Паращук, Євген Котляр, Влад Зубенко…

Також керівник області відмітила, що вони змінили шлях, яким рухалась країна, а найкращою даниною пам’яті героїв є розбудова тієї країни, про яку вони мріяли.

-Майбутнє нашої держави — в наших руках. Ми повинні разом спрямувати всі свої вміння та розум, вкласти душу та серце у розбудову нашої країни. Щоб вона була такою, якою бачили її Герої Небесної Сотні. Такою, якою хочемо бачити її ми – сильною, європейською, заможною та незалежною, — підкреслила Юлія Світлична.

На заході була присутня Ольга Паращук, вдова Героя Небесної Сотні Юрія Паращука, яка відзначила, що рідних героїв об’єднало життя та виказала повагу батьку Євгена Котляра – людині, яка виховала та віддала найдорожче, що в неї є – частину себе.

-Ми не були знайомі. Я не знала Євгена й нічого не можу сказати про нього як про людину. Проте я вдячна, що ви прийшли вшанувати його пам’ять, — звернулася до присутніх Ольга Паращук.

Батько Євгена Котляра Микола Котляр 20 лютого бере участь у заходах з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні в Києві.

 

Загрузка…