«Нащадки вільних» «відстрілялися» у Харкові

«Нащадки вільних» «відстрілялися» у Харкові
фото соц.сети

На військово-патріотичних змаганнях серед юнацьких організацій Харкова переміг «Пласт».

Під час змагань 15 вересня юні патріоти стріляли з пневматики, долали полосу перешкод, відпрацьовували надання медичної допомоги і тактику бойових дій. Після насиченого змаганнями дня поміж трьох команд учасниць («Пласт», «Юнкорпус» та «Український легіон») перемогу отримали «пластуни».

— Мене дуже приємно здивували учасники наших змагань. Школярі показали чудові результати. Скажу так, наша організація проводить інструктаж серед  дорослих, але діти вчаться значно швидше. Це торкається усіх аспектів підготовки, у тому числі й бойової частини. Якщо вони знадобляться їм у майбутньому, то з цим аспектом проблем у них точно не буде. Хоча, краще б такі навички їм взагалі ніколи не знадобилися,  — каже голова осередку ГО «Український легіон» у Харківській області Олександр Горбатенко

Залишились задоволеними і самі учасники змагань.

— В школі в нас є уроки «Захисту Вітчизни», але там не дають повний спектр знань та навичок, що можуть знадобитися у критичній ситуації. І я маю на увазі не лише можливі бойові дії. Ось наприклад надання першої допомоги. Далеко не всі дорослі знають, як допомогти жертвам ДТП на місці до приїзду швидкої. Але існує простий набір дій, що може врятувати людське життя, то чому б його не опанувати? – задає риторичне запитання Олександра  Калюжа член команди «Українського легіону».

Нагадаємо, раніше ми писали про відкриття «Нащадків вільних» у Харкові.

Загрузка…