Обвинувачений в тероризмі знову гальмує розгляд справи

Справа теракту, що призвів до загибелі 4 осіб та 11 постраждало, вже більше місяця не може зрушити з однієї точки через незадовільний стан одного з обвинувачених.

Обвинувачений в тероризмі знову гальмує розгляд справи
фото Insidernews

Cуд, 18 жовтня, знову розпочався з клопотання обвинуваченого Сергія Башлакова про перенесення судового засідання через підвищений тиск. Його захисник, Олександр Шадрін, не з’явився на суд, що вже стало цілком звичною закономірністю, за виключенням минулого судового засідання, на яке він врешті-решт прийшов, однак протривало воно не так довго, скільки на нього чекали.

С. Башлакову вдруге було викликано швидку допомогу, після чого лікарі постановили дещо підвищений артеріальний тиск. Після цього прокурор по справі висунув нове клопотання про призначення комісійної судово-медичної експертизи, до якої входитимуть питання загального стану здоров’я, чи є у С. Башлакова ознаки навмисно викликанх захворювань, симуляції, дисимуляції тощо.

— Прошу як сторону захисту, так і обвинувачених не вживати заходів щодо навмисного затягування судового процесу, а продовжувати слухати кримінальнет провадження згідно графіку, – зауважив прокурор, Володимир Лимар, щодо попередження можливих симуляцій, а також зриву судових засідань.

Дружина одного із загиблих, Марина Толмачова, підтримала частину, що стосується судово-медичної експертизи, і вже потім додала:

— По поводу проведения заседания, я считаю, что идет манипуляция состоянием здоровья, Это уже третье заседание подряд. Я не верю, что настолько же плохо он чувствует себя, когда заканчиваются судебные заседания.

Обвинувачені ж та їхні захисники, судячи з їхніх коментарів, вирішили використати дане клопотання таким чином – щоб Башлакову було організовано медичний огляд разом з необхідним лікуванням, і графік проведення судових засідань було призупинено.

— Я считаю, что заседание должно быть продолжено только после проведения экспертизы, — прокоментував адвокат, Дмитро Тихоненков.

Нагадуємо, що вже третє засідання поспіль судді Фрунзенського районного суду змушені відкладати розгляд справи та переносити слухання на іншу дату. Обвинувачені та їх захисники по черзі подають клопотання, які в більшості випадків стосуються відводів, або ж клопотання про перенесення слухання через погане самопочуття Сергія Башлакова. Таким чином справа не рухається і до етапу допиту свідків ще навіть не перейшли.

 

 

 

Загрузка…