ОТГ-шні активісти Харківщини розповіли про свої здобутки

фото InsiderNews

Автобус як громадський простір та два фестивалі – саме цим похвалилися представники двох об’єднаних територіальних громад.

Про перший, та напевне найцікавіший проект відзвітували представники Мереф’янської  ОТГ. Вони зазначили, що їх ініціативним групам ніде було збиратися. Навіть ніде провести якийсь захід чи зустріч. Будинок культури зайнятий, а інших підходящих приміщень немає. Тому було прийняте на перший погляд незвичне рішення – облаштувати громадський простір у…автобусі. Старенький жовтий «ікарус», що безнадійно догнивав у Мерефі було перетворено на DOBRE-BUS. Назва відсилає до програми з підтримки децентралізації DOBRE, саме звідти активісти отримали левову частку коштів. Робота над автобусом тривала близько двох років. У результаті мереф’яни отримали справжній «хаб на колесах». Там проходять зустрічі, презентації, майстер класи та дитячі заходи. Є у автобусі навіть власний бар, що правда безалкогольний.

Інший проект Мереф’янської ОТГ — фестиваль неординарних видів спорту «Motion Fest». Він пройшов влітку цього року. Арчері-таг, лазер-таг, бампер-бол, тайм-таг та інші незвичні види спорту могли порадувати людей з нестандартною спортивно орієнтацією. Мереф’янцям вдалось запросити зіркового ведучого за привабити сотні глядачів з усієї області. Зараз вони планують зробити «Motion Fest» щорічним.

Старосалтівська громада теж відзвітувала про свій фестиваль. Щоб провести Saltiv-Fest їм довелося не лише організувати саме дійство, але й розробити проект сцени для стадіону. Тепер на ньому будуть проводити більше івентів.

Усі громадські активісти відмічають: місцева влада зазвичай відгукується на прохання про допомогу. Допомагають і коштами, і людьми, і матеріалами. Але просити потрібно настирливіше і нагадувати про себе постійно. Та й без волонтерської допомоги та коштів від DOBRE проекти навряд чи були б реалізовані.

Загрузка…