Природа не дала провести поліцейським панахиду

Злива примусила правоохоронців згорнути акцію, до якої готувалися півроку

Природа не дала провести поліцейським панахиду
фото insidernews

Цього року в Харківській області не загинув жоден поліцейський. Та 22 серпня — день пам’яті всіх правоохоронців, що загинули при виконанні службових обов’язків. У цей день службовці МВС згадують своїх колег часто разом із сім’ями загиблих. Зазвичай, цьому передують певні урочистості, залпи салюту з гвинтівок, покладання квітів. Харківське УМВС готувалося до цього півроку. Але дощ поламав усі плани.

Біля будинку культури МВС мала відбутися смолоскипна хода поліцейських, а біля пам’ятника їх загиблим колегам  — поруч мали покласти квіти їх рідня та керівництво УМВС у Харківській області. Потім священники мали б відслужити панахиду. Перед самим початком проходила репитиція акції. Але несподівана серпнева злива зірвала всі плани поліціантів.

Було вирішено провести урочистості у актовій залі. Там пройшла й імпровізована смолоскипна хода. Декілька молодих людей та дітей у костюмах виголосили сумні промови. Пройшла хвилина мовчання та відіграв оркестр. На цьому все й закінчилось. Дехто з присутніх плакав певно згадуючи загиблого брата, батька чи сина.

— З початку 2017 року в Харківській області не загинув ще жоден працівник МВС. Але це робота небезпечна. І насправді, ми ніяк не зможемо, як це не гірко визнавати, повністю уберегти поліцейських. Нажаль, вони гинуть у всіх країнах світу, — сумно зазначає Олександр Сирота, радник начальника ГУ МВС у Харківській області.

Усіх присутніх родичів та близьких загиблих правоохоронців запросили до поминального столу. На вулиці вщухнув дощ. Його краплі ще стікали з портретів загиблих правоохоронців та невеличкого меморіалу поруч.

Загрузка…