«Рейс» Сергія Лойко у Харкові презентував сам автор

Автор відомого «Аеропорту» презентував свою нову книгу про збитий над Донбасом "Боїнг" МН-17

«Рейс» Сергія Лойко у Харкові презентував сам автор
фото Іnsidernews

Сергій Лойко — росіянин, що живе у США та РФ. Він — відомий воєнний журналіст, а від нещодавно, – письменник. Вперше у цьому амплуа він постав перед читачами як автор «Аеропорту» — роману про українських захисників Донецького Аеропорту. Багато чого, саме завдяки роботі Лойка, світ дізнався про наших «кіборгів». Загалом, журналіст провів в Україні в зоні бойових дій півтора року (до 2015р). Для нього це не перша війна, як журналіст — він побував у багатьох збройних конфліктах.

Свою другу художню книгу «Рейс» письменник презентував 2 червня в Харкові. Книжку видано в Україні – на Батьківщині письменника на це б ніхто не наважився. Новий роман Лойка пов’язаній з «Боїнгом» МН -17, збитому у липні  2014-го, на Донбасі російським ППО. На прес-конференції в «Палаці студентів» Харківського Юридичного Університету ім. Ярослава Мудрого, письменник розповів про сюжет роману, роботу над ним та «небезпечний» Харків.

— Сьогодні привіз до Харкова кращу книгу з тих, що коли-небудь читав. Вона вас захопить и не випустить аж до самого кінця, — «скромно» обіцяє Сергій Лойко.

Скоріш за все, автор «Рейсу» пожартував. Але, навіть коротко переказаний ним сюжет роману, закручений не гірше шпигунських бойовиків про «агента 007». Продажні «менти», міліонери, ФСБшники , російські військові та проросійські бойовики, Україна та Росія, збитий «Боїнг» та відповідь на головне питання — хто й навіщо вбив 298 людей, що летіли в ньому? С. Лойко наголошує, що новий роман не настільки орієнтовано на документалізм, як попередній, «Аеропорт». Це пригодницький тріллер із багатьма вигаданими персонажами, але про цілком реальні події.

— Я працював над цим романом 17 років! Так, звісно, МН -17 було збито у 2014, але спочатку, сюжет мав обертатися навколо вибухів багатоповерхівок у Москві. Тоді головний герой проводив своє розслідування у Чечні та навіть Іраку. Але, після трагедії з «Боїнгом», я вирішив переписати його інакше.

Письменник каже, що пригодницький сюжет для книги він обрав невипадково. Це не лише його літературна «забаганка».

—  Динамічний сюжет краще сприйматиметься більшою кількістю читачів. А ще, я би дуже хотів, аби на основі «Рейсу» зняли художній фільм чи навіть зробили комп’ютерну гру. Молодь зараз мало читає. Але, якщо вона подивиться фільм чи пройде гру, то зацікавиться цим питанням, і ще одним — чому і як Росія почала війну проти України, — каже Сергій Лойко

Письменник вважає, що в Москві йому безпечніше ніж у Харкові. Знайомі у відповідних російських структурах натякнули: його книги це своєрідна охоронна грамота. Там бояться, що вбивство автора у РФ лише додасть популярності його творам. А ось, якщо з ним щось трапиться в Україні — це інша справа.

На «Рейс» вже відреагували критики у РФ. Якщо не брати до уваги коментарі відвертих «рашистів»,  то цілковито схвально. Наші критики теж високої думки про роман. А свою думку ви зможете сформувати лише прочитавши книгу.

 

Загрузка…