Ремонт фасаду Держпрому, який тривав багато років, майже завершили

фото інтернет

З ходом ремонтних робіт, запланованих на 2018 рік, ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична. Будівельникам залишилось відремонтувати шість переходів, три з яких планують завершити вже цього року.

— Держпром — пам’ятка архітектури національного значення, яка знаходиться на найбільшій площі Європи та є візитівкою Харківщини. Будемо підтримувати і ремонтувати будівлю. В цьому році виконали низку робіт, на наступний рік також заплануємо фінансування, — сказала керівник області.

За словами директора Держпрому Миколи Чехунова, ремонт фасаду будівлі, який тривав багато років, практично завершено. У подальшому в будівлі потрібно міняти інженерні мережі та встановлювати нові ліфти.

Керівник області зазначила, що в нашому регіоні велика кількість архітектурних пам’яток, які потребують уваги. Перші кроки вже зроблені — прийнято низку обласних програм, виділяється фінансування на ремонти знакових об’єктів.

Нагадаємо, що Юлія Світлична працює над тим, щоб будівлю «першого хмарочосу» занесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Програмою збереження культурної спадщини в Харківській області на 2018-2023 роки передбачено виділення коштів на розробку номінаційного досьє по будівлі Держпрому, яке є обов’язковим для остаточного вирішення питання занесення пам’ятки до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Загрузка…