С.Стороженко розказав про відродження харківського футболу

фото інтернет

Вчора, 18 липня, в ефірі телеканалу Р1 Сергій Стороженко, радник голови ХОДА з правових питань, перший віце-президент федерації Федерації футболу України у 2000-2013 роках розказав про відродження Харківського футболу та розвиток клубу «Металіст 1925».

— Ми створили такі умови для Національної збірної команди України з футболу, що Андрій Шевченко проводить збори і тренування в Харкові. Тобто ми робимо все для того, щоб харків’яни відчували себе людьми, яких поважає Федерація футболу України та мали можливість бачити гру Національної збірної та наших друзів – збірної донецького «Шахтаря» під час матчів європейських змагань, — сказав Сергій Стороженко.

У квітні 2018 року постановою Кабінету міністрів України в управління ХОДА було передано комплекс стадіону «Мателіст». Радник голови ХОДА відзначив, що вже через декілька тижнів буде зроблено висновок стосовно того, як нам треба управляти, хто безпосередньо буде управляти стадіоном.

-Нічого не було, і клубу б такого не було, якщо б з початку заснування цього клубу не стояв голова Адміністрації Президента України Ігор Райнін та голова ХОДА Юлія Світлична. Саме іх підтримка, схвалення концепції розвитку, дали змогу перейти від теорії створення нового клубу до її реалізації, — наголосив Сергій Стороженко. -Ми побудували на зовсім новій платформі нову адміністративно-кадрову і організаційну  модель управління клубом. Такої моделі в Україні більше немає. Це дійсно народний клуб, де багато засновників та більше 500 членів клубу вболівальників, які можуть через певні механізми і інструментарій керувати клубом.

Він зазначив, що в планах увійти до когорти сильніших і стати до лінійки тих, хто може змагатися в європейських турнірах. Але це дуже важкий і не короткий час.

Загрузка…