СБУшний “спектакль” врятував життя харківському фермеру

СБУшний “спектакль” врятував життя харківському фермеру
фото прес-служба СБУ

Мешканець Харківської області хотів тортурами примусити успішного фермера переписати на нього майно. Потім бідолашного аграрія мали б вбити. Для цього зловмисник найняв «кіллера» — справжнього професіонала своєї справи. Фермера було викрадено, та вивезено на умовлене місце для катування та вбивства. «Найманий вбивця» і справді виявився чудовим фахівцем. Що правда не у сфері «мокрих справ», а у слідчій діяльності – інакше він би не працював у СБУ. До подиву замовнику викрадення його жертви виявилось інсінуацією.

Раніше до СБУ надійшла інформація — мешканець Харківської області накинув оком на справу свого знайомого з яким мав комерційні стосунки. Аби відібрати жаданий бізнес у фермера він вирішив знайти серед кримінальників найманого вбивцю та ката. Натомість «знайшов» працівника СБУ «під прикриттям». Зловмисника було затримано під час вимагання грошей у фермера. Той погрожував аграрію не лише тортурами, але й вбивством його рідних.

Зараз відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 146 та п. 6 ч. 2 ст. 115 (викрадення людини та умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України. А суд призначив горе-замовнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За матеріалами прес-центру СБ України.

Загрузка…