Що є причиною затримки наступного траншу від МВФ?

В Україні внутрішній опір реформам зі створення антикорупційного суду є причиною затримки в отриманні наступного траншу фінансування від МВФ.

фото інтернет

За словами директора Європейського банку розвитку і реконструкції в країнах Європи і Кавказу, Френсіса Маліжа, реформи це найважливіший шлях для виходу на міжнародний ринок капіталу, що й необхідно Україні для подальшого фінансування.

-На жаль, те, що ми бачимо зараз, — це затримка в отриманні наступного траншу фінансування від Міжнародного валютного фонду. І, до речі, хочу відзначити, що ця затримка істотна. Адже якщо ми подивимося на графік програми фінансування України від МВФ, то вже зараз країна повинна була отримати від Фонду 12-й транш і приступити до перегляду програми для отримання 13-го траншу. Але по факту ми бачимо, що країна отримала лише четвертий транш (1 млрд доларів в квітні 2017 року) і не особливо обговорює строки п’ятого траншу. Тобто, Україна вже зараз запізнюється», — зазначив Маліж.

Кожен транш країна отримує після реалізації пакуту реформ. Але зараз залишаються відкритими питання про врегулювання методики розрахунку ціни на газ для населення і створення Антикорупційного суду.

-Внутрішній опір цим реформам в Україні залишається значним. Я побоююся, що якщо воно буде тривати, Україні складно буде залучати фінансування по лінії міжнародних фінансових організацій, — пояснив Маліж.

Також він додав, що Україні слід продовжувати реацізацію реформ та зробити опір у сфері боротьби з корупцією.

Загрузка…