«Смерть украм!» — Апухтін на свободі

Сьогодні Апеляційний суд Харківської області випустив на волю ватажка руху "Юго-Восток", Юрія Апухтіна.

"Смерть украм!" - Апухтін на свободі
фото insidernews

Йому Київський районний суд 23 травня 2017 року виніс обвинувальний вирок визнав його винним у масових заворушеннях та закликах до насильницького повалення державної влади в Україні й засудив до 6 років позбавлення волі.

У судовій залі в якості вільних слухачів знаходилися й активісти «Правого Сектора» та «Правої Молоді» з державним та організаційним стягами, чим викликали неоднозначну реакцію в інших невідомих присутніх осіб. Адвокатами обвинуваченого були Дмитро Тихоненков та Євген Надоля – представники адвокатського об’єднання «Тихоненков, Надоля, Шадрин и Соратники». Судовий процес протривав недовго, після чого суддівська колегія на чолі з М. Є. Савенком, винесла рішення не задовільняти апеляційний позов від прокуратури про зміну терміну утримання до 8 років, натомість зменшила його до 5 років і випустила прямо в залі суду, відповідно до Закону Савченко. Одразу ж після зачитання рішення активісти почали кричати гасла, серед яких було «Ганьба!», на що Юрій Апухтін відповів «Смерть украм!».

Нагадуємо, що також сьогодні слухалася справа сепаратиста, Ігната Кромського, відомого як «Топаз», суд постановив продовжити термін його утримання. Один з небагатьох обвинувачених, котрі утримуються під вартою.

Загрузка…