Суди у Харківській області моніторитимуть громадські активісти

Кожне судове засідання у області може стати об’єктом перевірки

фото интернет

Моніторинг судів організує Чугуєвська правозахисна група (ЧПГ). Також громадські перевірки торкнуться різних аспектів судової системи. Зокрема – нових кадрів у прокуратурі та судах. Чугуєвці проводять акцію за підтримки программи Посольства Нідерландів в Україні «Матра». Особливість моніторингу – активісти можуть з’явитися на будь який судовий процес.

Зараз ми набираємо моніторів. Скільки їх буде взагалі ми ще не вирішили. Спочатку вони пройдуть відповідні тренінги. Ми плануємо промоніторити 50 судових засідань у період з квітня по серпень цього року. Основну увагу буде приділено Харківській області — районним центрам та смт. Монітори матимуть спеціальні анкети у яких відмічатимуть чи відповідає робота суду процесуальним критеріям. Якщо у когось буде бажання нас запросити на якесь конкретне засідання – будемо раді допомогти! – каже Алина Кувшинчикаова експерт ЧПГ з адвокації.

На додаток до перевірок суду активісти обіцяють взятися за реформу прокуратури. Вони хочуть промоніторити її нових працівників: їх рекомендації, причетність до корупції, професіоналізм.

Результати моніторингу надійдуть у відкритий доступ для громадськості та відповідних органів.

Загрузка…