Світлична: «Налагодження сільської ланки медицини — першочергова реформа»

На засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області обговорювались питання щодо об’єднання ще п’яти територіальних громад.

фото интернет

Ключовими темами у засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування стали подальше завпровадження деценралізації, налагодження роботи Дорожнього фонду та реалізація реформи сільської медицини в регіоні.

-Ми вже об’єднали 12 громад, і вони ефективно працюють. Головне для нас – не кількість об’єднань, а їх якість. На квітень цього року заплановано створення ще п’яти нових об’єднань. І мені приємно казати, що деякі місцеві громади приєднуються до вже створених ОТГ. Це означає, що ми йдемо правильним шляхом та демонструємо результат, — наголосила Юлія Світлична.

Також цього року планується зробити запуск Дорожнього фонду області та впровадити реформу сільської медицини. Ця реформа була ініційована Президентом України та внесена як першочергова.

-Дороги — в жахливому стані, і від того, наскільки ефективно буде впроваджена реформа, наскільки якісно розставлені пріоритети та використані кошти, залежатиме результат, — відзначила голова ХОГА, — Та налагодження сільської ланки медицини. Кожен житель села має бачити, що він отримує якісні послуги в максимально комфортних умовах. Необхідне державне фінансування для реалізації цього є .

Загрузка…