Світлична очолила найбільшу депутатську групу в історії Харківської облради

фото інтернет

Сьогодні, 6 грудня, в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Юлія Світлична повідомила про створення нової депутатської групи «Єдність і розвиток Харківщини», до якої увійшло 90 депутатів з усіх 6 фракцій — в цілому ¾ депутатського корпусу. Главою групи депутати обрали саме Юлію Світличну.

Голова ХОДА повідомила, що метою групи є розвиток регіону та країни, захист інтересів кожного жителя області.

-Людям потрібні реальні справи, а не політичні гасла та заяви. Потрібно працювати, будувати, створювати, підтримувати людей. Саме це і є найголовнішою функцією депутатів місцевих рад, — заявила Юлія Світлична. — У 2019-му ми будемо продовжувати відновлювати об’єкти, які десятиліттями перебували в занепаді. Пріоритетними будуть соціальна і гуманітарна сфера — перш за все, відновлення лікарень і соціальний захист харків’ян. У планах також завершення будівництва філармонії, а також будівництво сучасного онкологічного комплексу, нових центрів адміністративних послуг, шкіл, дитячих садків і спортивної інфраструктури.

Підбиваючи підсумки Світлична зазначила, що у 2018 році повністю відновлено три магістральні дороги в напрямку Донецької, Луганської та Сумської областей, відремонтовані численні місцеві дороги. У планах на наступний рік — капітальний ремонт, а фактично — будівництво дороги Харків-Лозова-Павлоград. Вдалося закласти кошти на цей проект окремою строкою в державному бюджеті.

Довідка. До складу Харківської обласної ради входять 120 депутатів, котрі представляють 6 фракцій: БПП «Солідарність», «Відродження», «Батьківщина», «Опозиційний блок», «Об’єднання «Самопоміч», «Наш край». Відповідно, нова депгрупа «Єдність і розвиток Харківщини» (90 осіб) об’єднує 3/4 депутатів облради.

Загрузка…