Світлична: “Підтримую профспілки й орієнтуюся на людей”

фото інтернет

24 квітня відбулась зустріч голови ХОДА Юліі Світличної з активом профспілок Харківської області, на якій обговорили питання розвитку виробництва та захисту прав працівників підприємств області.

-Я рада тому, що в нас є діалог. Я підтримую профспілки й орієнтуюся на людей. Коли виїжджаю на заводи, обов’язковими учасниками моїх зустрічей є представники профспілок, — сказала керівник області. — Усі економічні показники, яких ми досягаємо разом, повинні прямо відбиватися на кожному жителеві Харківської області. Ми розуміємо, що обласна державна адміністрація може допомогти завантажити їх. Саме з цим питанням, як першочерговим, я виступала перед Прем’єр-міністром України минулого тижня.

Юлія Світлична наголосила, що  в останні декілька років Харківська область демонструє хороші економічні результати. Серед перспективних напрямків завантаження промислових підприємств регіону — участь їх у програмах модернізації великих державних компаній (наприклад, таких, як «Укрзалізниця»).

Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко подякував Юлії Світличній за співпрацю з профспілками та зазначив, що звернення до Прем’єр-міністра України з питанням завантаження промислових підприємств дуже важливий крок.

В ході зустрічі заступник голови ХОДА Михайло Черняк озвучив інформацію щодо результатів промислового виробництва в області, індекс яких за січень-лютий 2018 року становив 103,7% (при середньому по Україні 102,8%).

-У минулому році вперше за останні роки чисельність працівників у промисловості почала зростати. Протягом 2017 року в цій сфері було створено близько 3,7 тисячі нових робочих місць. У цілому по області було створено 39 тисяч нових робочих місць. Темпи зростання заробітної плати були вищими за середні по Україні й становили 140,5%. Зарплата продовжує зростати й у 2018 році, — поінформував Михайло Черняк.

Як результат зустрічі голова ХОДА та представники профспілок домовилися про подальший розвиток співробітництва з метою підвищення соціальних стандартів на підприємствах Харківської області.

Загрузка…