Світлична: «В наступні два роки в усіх обласних лікарнях будуть проведені ремонти»

фото Facebook

Сьогодні, 17 грудня, голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами ремонтних робіт, що були проведені в ОДКЛ №1, поспілкувалася з лікарями та медперсоналом.

— Обласна дитяча лікарня №1 — це базовий медичний комплекс, який надає можливість хірургічного втручання всім дітям з Харківської області, а також приймає пацієнтів з Донецької та Луганської областей. Для того, щоб надавати якісну допомогу, ми зміцнюємо інфраструктуру цієї установи. Ремонтуємо ті будівлі й палати, які довго на це чекали. Купуємо нове обладнання. І, звичайно, впроваджуємо обласні програми, які бюджетним коштом надають можливість лікуватися або купувати те обладнання, яке не можуть собі дозволити купити сім’ї, щоб вилікувати своїх дітей, — сказала Юлія Світлична. — Ми зустрічалися з Європейським інвестиційним банком, довго перебували в переговорах, займалися цим питанням з Кабінетом міністрів України. І результат є — вінвтілюється, в тому числі й у вашій лікарні. В наступні два роки в усіх обласних лікарнях будуть проведені ремонти.

Цього року в ОДКЛ № 1 повністю замінили вікна на пластикові, відремонтували 1,5 тисячі квадратних метрів м’якої покрівлі, замінили 78 радіаторів. Завершують ремонт цокольного поверху — це основна магістраль, що з’єднує поліклінічне відділення зі стаціонаром. Також цього року була відкрита операційна, приймальне відділення.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1 стала одним з 30 об’єктів медичної сфери області, де в цьому році проводять реконструкції. 

— Для нас, медичних працівників, дуже важливі умови праці. Коли лікар, медсестра мають інструменти для того, щоб доглядати захворим, надати йому кваліфіковану, професійну та доступну допомогу — це для нас, професіоналів, дуже важливо, — сказала голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Альона Благовіщенська.

Також у ході зустрічі з колективом Обласної дитячої клінічної лікарні №1 голова ХОДА передала державну нагороду Оксані Піонтковській. Їй надано звання «Заслужений лікар України». Також керівник області вручила співробітникам установи відзнаки ХОДА.

https://www.facebook.com/svit.yuliya/posts/1971838576233967

Загрузка…