Світлична: «Ви зробили все задля того, щоб прапор України піднімався на Паралімпійських іграх»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична зустрілась з  харківськими чемпіонами та призерами Зимових Паралімпійських ігор у Пхьончхані, їх тренерами та гайдами та відзначила, що за кількістю золотих медалей це кращий результат за останні декілька десятиліть.

-Ви зробили все задля того, щоб прапор України піднімався та звучав гімн України на найвищому світовому рівні. Не всі отримали медалі, але представляти свій рідний край на Паралімпійських іграх – це вже велике досягнення. І я впевнена, що попереду ще багато перемог та гарний емоцій. Ви продемонстрували, що своєю працею можна всього досягти, — наголосила керівник області.

Паралімпійська чемпіонка Оксана Шишкова, яка привезла на Батьківщину з Пхьончхану 6 медалей, подякувала всім, хто вболівав за збірну України, та Юлії Світличній особисто за організовану в Харкові зустріч. А також спортсменка зізналась, що не очікувала на такий результат на Паралімпійських іграх, проте не вважає його приводом для того, щоб зупинитися та відпочивати. А з усіх медалей Паралімпіади найбільше запам’ятає не золото, а бронзу, здобуту в перегонах на дистанції 1,5 км.

-Це була 4-а гонка підряд, була втома. Я потрапила у фінал, завоювала бронзу — я просто її не очікувала. Ця бронза була на вагу золота, — поділилася Оксана. – Звичайно ж, запам’ятається остання — естафетна – медаль. Це була завершальна крапка, радість не тільки за себе, але й за команду. Коли ти виходиш, розумієш, що ти зараз піднімеш прапор України, заспіваєш гімн з високо піднятою головою. Це гордість.

Віталій Лук’яненко, шестиразовий паралімпійський чемпіон, розповів про те, що займається вже 30 років, а спортивної кар’єри почався у 1-му класі, коли потрапив в ДЮСШ «Динамо». Ця олімпіада для Віталія вже шоста.

— На попередній здобув 2 золота, срібло та бронзу. Тоді мені було 36 років, зараз 40. Вік, звісно, дається взнаки. До того ж переніс операцію, 1,5 року не тренувався, все починав спочатку. Наголос ми робили на біатлон, на швидку стрільбу, адже на рубежі можна як багато виграти часу, так і програти. Звичайно, що без сили духу та боротьби, утомливих тренувань добитися результату не можна, — поділився Віталій.

Під час зустрічі Юлія Світлична вручила героям Паралімпіади в Пхьончхані грамоти облдержадміністрації, подяки голови ХОДА та грошові винагороди за паралімпійські медалі, а також спортсмени та голова ХОДА обговорили питання розвитку паралімпійського руху на Харківщині, оновлення інфраструктури та придбання інвентарю для спортсменів.

Нагадаємо, харківські спортсмени здобули на зимових Паралімпійських іграх 12 медалей. 2 золоті медалі у біатлоні завоював Віталій Лук’яненко, Оксана Шишкова здобула 1 золоту, 2 срібні медалі у біатлоні, а також 1 золоту в естафеті, 1 срібну та 1 бронзову у лижних гонках. Людмила Ляшенко завоювала 2 бронзові медалі у біатлоні, 1 золоту в естафеті та 1 бронзову медаль у лижних гонках. 1 бронзову медаль у біатлоні та золото в естафеті отримав Юрій Уткін.

Загрузка…