Світлична: «Харківщина практично перевиконала поставленні завдання в імпортозаміщенні»

фото інтернет

12 липня голова ХОДА Юлія Світлична відвідала державне підприємство «ХМЗ «ФЕД», де ознайомилася з виробничими потужностями, зустрілася з колективом і провела нараду з керівництвом Державного концерну «Укроборонпром».

Вона зазначила, що промисловість для Харківської області — це ключова сфера економіки. Близько 70% прибутку дає промисловість, вона ж формує понад 50% відрахувань податків до бюджету. У цій сфері зайнятий кожен третій працюючий житель регіону. Головними завданнями співробітництва з менеджментом харківських промислових підприємств, нарівні з розширенням ринку збуту підприємств та сприянням отриманню ними держзамовлень, є підвищення соціальних стандартів, умов праці та зарплат працівників.

-Ми дбаємо про те, щоб зростання потужностей виробництва та збуту прямо пропорційно позначалося на збільшенні заробітної плати людям, — сказала Юлія Світлична. — Безумовно, у своїй роботі орієнтуємося на підтримку Президента України та Кабінету міністрів України, оскільки стратегія та програма розвитку промисловості повинні бути в кожній країні. До недавніх пір однією зі слабких сторін для нас було імпортозаміщення. Але зараз ми практично перевиконали всі поставлені в цьому напрямку завдання. І значна кількість підприємств Харківської області зараз працюють для того, щоб випускати самостійно кінцевий продукт, не орієнтуючись на складники ззовні. Ми можемо виробляти якісну, високотехнологічну й затребувану продукцію в себе вдома, в своїй країні, і можемо себе рекомендувати на інших ринках.

Заступник генерального директора з авіабудування ДК «Укроборонпром» Олександр Пащенко під імені керівника концерну «Укроборонпром» Павла Букіна особисто голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній за те, що стільки уваги приділяється промисловості та підприємствам концерну. І це відбивається на досягнутих результатах. Зокрема, він відзначив ефективну роботу офісів Харківської області в Китаї та США й роботу керівництва області з просування бренду регіону в світі.

-Харківський регіон знають навіть у Монголії, в арабських країнах, у Латинській Америці. Зараз від пропозицій інвесторів немає відбою, в тому числі й до таких підприємств, як «ФЕД», яким дуже пощастило знаходитися саме в Харкові. Якби не імідж області, який був створений за останні кілька років, я думаю, все було б набагато складніше, — зазначив Олександр Пащенко.

Нагадаємо, під час відвідування заводу «ФЕД» Юлія Світлична також провела особистий прийом громадян, на який звернулися як співробітники ХМЗ «ФЕД», так і працівники ПАТ «ФЕД», і ДП «Харківське агрегатне конструкторське бюро».

Загрузка…