У Харкові покажуть фільми про права людини

Сьогодні в прес-центрі «Kharkiv Today» відбулася презентація XIV Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA».

У Харкові покажуть фільми про права людини
фото insidernews

Темою Мандрівного фестивалю «Docudays UA» є проблеми зміни клімату та захисту довкілля. Акцент був зроблений саме на цих питаннях виходячи з прогнозів екологів. Вони нещодавно попередили, що в кінці сторіччя підвищення середньої температури на Землі на чотири градуси спровокує природні катаклізми на планеті. Проте фестиваль виходить за рамки цьогорічної теми, та в його програму включені фільми про дотримання прав людини.

Відкриття заходу почнеться з показу стрічки «Війна химер» українських режисерок, Марії та Анастасії Старожицьких. Фільм розповідає історію двох закоханих, які їдуть на передову та намагаються переосмислити своє спільне життя після всього побаченого та пройденого. За словами режисерки, Анастасії Старожицької, стрічка є дуже особистою та багато хто після перегляду зможе впізнати себе в образах героїв фільму.

Окрім показів у кінотеатрах, фестиваль передбачає залучення інших харківських майданчиків для перегляду програми – навчальних закладів, креативних просторів, хабів, книгарень та бібліотек, а також військових частин. На цих заходах учасники матимуть можливість не тільки подивитися фільми, а й обговорити теми, які підіймаються в них.

— Один з напрямків фестивалю — це робота безпосередньо зі школами та університетами. І фільм, який ми подивимося сьогодні, однозначно  дасть найбільш дорогий та цінний ефект: коли студенти після перегляду фільму виходять зі сльозами на очах та з великою кількістю приводів для роздумів. Саме фестиваль «Docudays UA» повертає їх до того, що дійсно важливо, — прокоментувала Ольга Алфьорова, представниця Харківського університетського консорціуму «Унікон».

«Docudays UA» – єдиний в Україні фестиваль документального кіно про права людини. Він є неполітичним та некомерційним проектом. Мета Мандрівного фестивалю — популяризація та розвиток документального кіно, а також підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

Нагадаємо, що в Харкові Фестиваль стартує сьогодні, 17 листопада, з показу стрічки «Війна химер», та триватиме до 28 грудня. Програмою заходу передбачається показ 29 фільмів, які зможуть побачити не лише жителі Харківської області, але й ще жителі 200 міст і містечок України, 22 областей, а також АР Крим.

Загрузка…