У Харкові вчили рятувати жертв ДТП

фото InsiderNews

Напівоголена лялька на ім’я Анна, алкоокуляри, поліція, медики та натовп студентів. Саме так проходить акція присвячена Дню пам’яті жертв ДТП у Харкові. На площі Свободи, навпроти будівлі ХОДА зібралась чимала кількість людей — переважно студенти ХАДІ, але й просто цікавих перехожих вистачало. Медики, рятівники та правоохоронці давали майстер-класи та проводили навчальні ігри, що мали б мінімізувати кількість жертв ДТП. Було наведено жахливі дані – щороку у світі в ДТП гине 1.6 мільйони чоловік. Ще 50 мільйонів отримують важкі травми.

Одним з «атракціонів» на акції став інструктаж по наданню першої допомоги при ДТП. Інструктор «Червоного хреста» працював  у парі із «постраждалою» — тренувальною лялькою, яку сам медик називає Анна. Анна посміхалась, а інструктор з гумором, але дуже професійно пояснював як робити штучне дихання та непрямий масаж серця.

Інша активність, що запам’яталась глядачам – прогулянка у алкоокулярах. Поліціанти пропонували пройти у них по прямій лінії та написати СМС. Але окуляри спотворювали погляд добровольців, імітуючи стан алкогольного сп’яніння.

Якщо відійти від жартівливої подачі організаторів акції, то проблема і справді серйозна. За даними «Червоного Хреста» 20% смертей під час надзвичайних ситуацій можна було б уникнути, якби жертвам ДТП надавалась своєчасна долікарська допомога.

Загрузка…