У Харкові жінок навчать самообороні

фото інтернет

В Харкові стартував проект «Білі янголи», який має на меті навчити жінок самообороні. Вони пройдуть курс з рукопашного бою, стрільби з пістолетів, карабінів, травматичної зброї. Пройти курс можуть всі бажаючі, починаючі від 18 років. Про це розповіли під час прес-конференції в медіа-центрі «Накипіло».

Також на учасниць проекту чекають правові семінари, на яких розкажуть про юридичний аспект поводження зі зброєю. Окрім цього, жінки пройдуть фізичну підготовку, прослухають лекції з тактичної медицини та дізнаються, як надати невідкладну медичну допомогу.  Після всіх занять учасниці поїдуть на полігон і там відпрацьовуватимуть здобуті навички.

—          Я думаю, що, так як у нас в країні зараз не зовсім спокійний час, то будь-які знання та навички ніколи не бувають зайвими. І для жінок зараз це дуже актуально – навчитися оберігати себе в різних складних ситуаціях, — зазначила Ірина Ківшар, керівниця проекту.

Вчитимуть жінок парамедики, спецназівці МВС та воєнно-польові хірурги. Проект також  підтримує рота патрульної служби поліції особливого призначення «Східний корпус».

—          Ми як добровольці всю війну отримували допомогу від волонтерів, нам допомагали небайдужі громадяни і зараз в мене є можливість, продовжуючи службу в воєнізованій сфері, відповісти взаємністю, є можливість поділитися, навчити, передати ці навички, — каже Сергій Тамарін, командир роти патрульної служби особливого призначення «Східний корпус». — Це моя подяка за волонтерську допомогу, яку я протягом всієї війни відчував.

Заняття проходитимуть безкоштовно два рази на тиждень. Їх можуть відвідувати всі бажаючі, але після досягнення 18 років. Курс по самообороні розрахована на 1,5 місяці. В одній групі може займатися близько 30 людей.

Загрузка…