В Маріуполі вшанували пам’ять героїв Широкінської операції

Фото "Національний корпус"

4 роки тому, завдяки цій операції було звільнено 5 населених пунктів — Широкине, Бердянське, Лебединське, Комінтернове, Павлопіль. Операція розпочалася 10-того лютого 2015, коли “Азов” пішов у наступ, і хоча з обох сторін була висока щільність вогню, вже о 8-мій ранку бійці батальйону вже контролювали Широкине.

Наступного дня тривали важкі бої в напрямку Широкине-Саханка, українці зазнали перших втрат, загинув Дмитро «Брат» Коряк від осколкової міни супротивника.

12-того лютого під Широкіним терористами була ініційована контратака, за підтримки артилерії і танків, але ця атака була відбита “Азовом” також, піхота ворога була ліквідована на підступах до села.

Увесь час операції бійці надавали гуманітарну допомогу мешканцям звільнених сіл.”День Валентина”, 14 лютого запам’ятався найзапеклішими боями, що тривали із 5-тої ранку до вечора. Втрати ворога – до сотні вбитими. Українська артилерія влучним ударом розгромила велике скупчення російської техніки та знищила склади з боєкомплектами.

15 лютого 2015-го перший командир полку АЗОВ Андрій Білецький оголосив про припинення наступальної операції у зв’язку з перемир’ям. Однас сторона супротивника все одно намагалася атакувати і розпочалося позиційне протистояння.

Загрузка…