В Харкові презентували фільм про знищення культурної спадщини

В Харкові презентували документальну стрічку під назвою «Зберегти не можна зруйнувати».

фото InsiderNews

Зйомки фільму «Зберегти не можна зруйнувати» проходили в Києві, Дніпрі, Полтаві, Одесі, Львові, Ужгороді, Івано-Франківську, Запоріжжі та Харкові. У стрічці експерти, депутати та громадські активісти розповіли про головні проблеми в сфері захисту культурної спадщини. Руйнація архітектурних пам’яток, суперечливе та недосконале законодавство, корупція, відсутність дій з боку влади – основні виклики перед суспільством, яке прагне зберегти свій культурних спадок.

-Фільм відзнятий в рамках більш масштабного проекту, який називається «Ctrl+S. Закон на захисті культурної спадщини України». Метою цього проекту є розробка та внесення до Верховної Ради пропозицій по зміні законодавства, пов’язаного з культурною спадщиною України, — розповіла Олена Рофе-Бекетова, ініціаторка та координаторка проекту. – Тому ми вважаємо, що одна з причин тої ситуації, яка складалася в сфері культурної спадщини, — недосконале законодавство. Фільм розглядаємо, в першу чергу, як спробу розповісти, розкрити проблему.

За словами Павла Сіроменко, режисера фільму, під час зйомок стало зрозуміло, що відношення до питання знищення культурних пам’яток у різних містах неоднакове. Методи вирішення проблеми також різні – від петицій громадян до мітингів та пікетів.

Показ фільму «Зберегти не можна зруйнувати» для широкого загалу відбудеться 17 лютого 2018 року в Харківській архітектурній школі. Також стрічка буде представлена в Полтаві, Запоріжжі, Тростянці, Ужгороді, Львові, Києві та інших містах.

 

Загрузка…