В Харкові презентували унікальну книгу, що «оживає»

В Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості презентували книгу «Аліса в країні чудес» в доповненій реальності, з ілюстраціями відомої української художниці, Євгенії Гапчинської.

В Харкові презентували унікальну книгу, що «оживає»
фото Insidernews

Книга Льюїса Керрола «Аліса в країні чудес» з ілюстраціями Євгенії Гапчинської має особливість  — персонажі на сторінках книги оживають та повторюють її сюжет. Для того, щоб побачити той самий ефект доповненої реальності, читачу потрібно завантажити на планшет або смартфон спеціальний  додаток під назвою «Wonderland AR». Наводячи гаджет на сторінку чи обкладинку книги, її герої відразу «оживають», а процес читання нагадує перегляд мультфільму.

Відкривала захід Юлія Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації. На її думку, книга, навіть в сучасному світі технологій, завжди матиме велике значення для людини.

-У сучасному світі, коли в кожного є мобільні телефони та інші гаджети, які відкривають доступ до будь-якої інформації, все менше людей звертаються до книжок. Але книга залишається найкращим джерелом пізнання, яке формує особистість. Сьогодні ми презентуємо унікальну книгу, створену з використанням технології доповненої реальності. Такі технології зможуть зацікавити дітей у читанні та розширять їхній кругозір, — зазначила Юлія Світлична.

За словами Едуарда Ахрамовича, продюсера книги, ідея створення такого видання виникла після поїздки в Токіо.

-Одного разу я був у Токіо та потрапив в незвичайне місце, в незвичайний час. Ми з колегами шли по вулиці, та раптом десь 60-80 молодих японців почали бігати навколо нас з гаджетами в руках та щось шукали.  Виявилося, що вони грали в популярну гру «Pokemon Go» та ловили покемонів, — розповідає Едуард Ахрамович. – Ми повернулися в Україну, а вже близько через півроку виникла думка, що ми також можемо зробити щось подібне з казковими персонажами в Україні. На той момент Євгенія Гапчинська вже намалювала картинки до книги «Аліса в країні чудес» Льюїса Керрола. Ми подумали, що було б непогано створити цю книгу в доповненій реальності, використовуючи ілюстрації Є. Гапчинської.

Під час презентації унікального видання «Аліси в країні чудес» всі присутні взяли участь в опитуванні стосовно сюжету книги. Особливо активними були діти, за що отримали призи у вигляді розмальовок.

Книга зі вчора знаходиться у продажі. Також видання «Аліси в країні чудес» передали Харківській обласній державній адміністрації, Харківському обласному Палацу дитячої та юнацької творчості та міським бібліотекам.

Загрузка…