В Харкові пройде дитячий арт-фестиваль

фото интернет

З 11 по 18 квітня в Харкові відбудеться IV фестиваль неакадемічної творчості «Дитяча площАРТка». В цьому році захід проходить під лозунгом: «Рівні можливості творчого спілкування». За словами кураторки фестивалю та експертки з креативних стратегій Центру гендерної культури Олени Зіненко, ідея фестивалю полягає в створенні простору для діалогу дорослих та дітей. Через проведення серії заходів, організатори хочуть показати, що за допомогою творчості дітям можна пояснити складні речі.

-Цим гаслом ми хочемо сказати всім, що можна спілкуватися, можна відкривати нові творчі простори; що можна ділитися творчою інформацією, експериментувати з дуже складними культурними концептами, як на рівні дітей, так і на рівні дорослих, — зазначила О.Зіненко. – Діти можуть навчати дорослих бути більш відкритими, розкутими та бути експериментаторами. А дорослі можуть навчати дітей тому досвіду, який вони вже мають.

В рамках фестивалю запланована низка подій та заходів по всьому місту. Серед них – художні експозиції, майстер-класи з малювання за мотивами творчості Модільяні, квест імені Олександра Довженко, творчі майстерні зі створення художньої виставки, розмови з успішними людьми про книги, які вони читали в дитинстві та ін. Також харків’ян запрошують відвідати Майстерню відповідального татівства.

-Ми хочемо змінювати відношення до такої соціальної ролі як тато, бо ми звикли, що це сильна людина, яка винесе все на своїх плечах, а, насправді, тато може бути ласкавим, може няньчитися з дитиною. Тобто ми хочемо відкрити якісь нові грані татівства, — пояснила О.Зиненко.

Більш детальну інформацію про програму фестивалю та умови участі можна дізнатися на сторінці у фейсбук «Дитячої площАРТки».

Фестиваль неакадемічної творчості «Дитяча площАРТка» проводиться в межах проекту «Центру гендерної культури» як платформа для розширення можливостей жінок та молоді, що фінансується Європейським Союзом.

Загрузка…