В Харкові розказали про стосунки влади з громадою

фото інтернет

В прес-центрі «Накипело» розказали про результати дослідження стану публічних консультацій та використання інструментів громадської участі в місцевих громадах Харківської області.

Для аналізу розглядалися — Куп’янськ, Чугуїв, Люботин, Харків, та Пісочинська ОТГ за такими індикаторами, як кількість проведених публічних консультацій, цивільних слухань, засідань громадської ради, розглянутих пропозицій громадської ради, місцевих ініціатив, які були прийняті та поданих петицій.

За даними, які навів експерт ГО Інституту демократичного розвитку Харківщини Олексій Пересада, індекс взаємодії влади та громадськості у Куп’янську лише 15%, тому що не проводяться публічні консультації та громадські слухання, але використовується такий інструмент взаємодії, як подання петицій. У Чугуєві індекс взаємодії — 35%,у Люботині — 38%. Основна проблема — мало місцевих ініціатив. Індекс взаємодії у Харкові оцінили у 51%.

-Тут дуже великий показник в порівнянні з іншими містами, дуже велика кількість місцевих ініціатив. Була створена інтернет-платформа для подання ініціатив. А у Пісочинській ОТГ рівень взаємодії влади з громадою 0%, тобто ії зовсім немає. Не існує жодного дієвого механізму, чи будь-якого механізму взаємодії влади з суспільством, — сказав Олексій Пересада.

Регіональний координатор «Інституту «Республіка» Анастасія Жаркова зазначила, що важливим є те, щоб люди навчилися формулювати власні проблеми та знали кому адресувати ці проблеми.

Загрузка…