В Харкові відбудеться «битва» композиторів за 50 тисяч гривень

фото інтернет

Нікого не здивує талант-шоу співаків, танцюристів чи фокусників. Але змагання серед композиторів проходить в Україні чи не в перше. І дуже приємно, що подібний захід пройде саме в Харкові. Організаторами та ініціаторами конкурсу виступив Харківський оперний театр.

— Ми йдемо у ногу з часом! І тому вирішили провести цей унікальний для України конкурс. Нещодавно, 12 вересня,  ми підписали з Українським культурним фондом договір про його проведення. Прийом заявок закінчиться 25 жовтня. Це можливість для молодих композиторів із усієї  України реалізувати свій потенціал і отримати гідну нагороду. Крім того, переможець окрім премії у 50 тисяч гривень отримає можливість створити власну оперу чи балет разом із ХНТОБом, — обіцяє генеральний директор та художній керівник цього театру Олег Орищенко.

До участі в конкурсі допустять композиторів, що народилися не раніше жовтня 1982 року. Окрім 50 тисяч за перше місце, передбачено, що і  «срібний призер» композиторських змагань отримає винагороду – 27 тисяч гривень. У будь якому випадку, ті з учасників, хто зацікавить журі теж залишиться у виграші. Тим більше, що журі буде міжнародним.

Реєстрація вже почалась і у конкурсу вже є власний сайт, де власне, й можна зареєструватися прямо зараз. У першому турі журі закрито визначатиме роботи, що пройдуть до другого туру. На наступному етапі змагань кожен твір будуть виконувати професійні музиканти. Але самих учасників буде лише п’ять.

На перший тур від учасників вимагають нотний запис твору, що ніколи не виконувався публічно, та декілька фрагментів твору у виконанні (4-7 хв). П’ятеро найкращих отримають ще місяць на те, щоб відшліфувати виконання свого матеріалу.

«Мегаціль» організаторів  — повернути інтерес композиторів до оперного мистецтва. Бо зараз у всьому світі, на їх думку, цей напрям переживає справжню кризу.

Загрузка…