В Харкові вимагають виборчої реформи

фото InsiderNews

Біля Харківської обласної ради відбулася всеукраїнська акція «Ні!» Виборам за законом Януковича». Головна мета мітингувальників – прийняти нове виборче законодавство, що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

В акції взяли участь місцеві активісти, представники політичних партій «Об’єднання Самопоміч», «Громадська позиція», «Батьківщина», «Рух нових сил» та «Національний корпус».

-Власне кажучи, мета сьогоднішньої акції полягає в тому, щоб політики виконували свої обіцянки, а саме обіцянку про те, що виборче законодавство буде змінено. Ці обіцянки давали і президент, і більшість демократичних партій, коли йшли на вибори, — зазначив Тарас Сітенко, керівник депутатської фракції Харківської міської ради «Об’єднання Самопоміч». — Є вимога Парламентської асамблеї Ради Європи, Венеціанської комісії, є навіть прийнятий в першому читанні виборчий кодекс. Якщо взяти все разом, то те, що ми досі без нового виборчого кодексу – це означає, що є саботування та є просто брехня і замилювання очей.

За словами Тараса Сітенка, зміна виборчого законодавства потрібна для того, аби сформувати нову політичну еліту в країні. Для цього, по-перше, необхідно скасувати мажоритарну виборчу систему. По-друге, заборонити політичну рекламу на телебаченні та білбордах.

Загрузка…