В Харкові випустили збірку творів молодих письменників

В медіа-центрі «Накипело» відбулася презентація результатів проекту – «Школа молодого письменника».

В Харкові випустили збірку творів молодих письменників
фото insidernews

Метою «Школи молодого письменника» є навчання молоді базовим навичкам літературної майстерності. Проект створений за участю українського письменника, Сергія Жадана, та громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації».

— Ми цього року вигадали проект, який називається «Школа молодого письменника». Власне ініціатором був Олексій Курцев ( президент ГО «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» — прим.ред..), який звернувся до мене. А я, в свою чергу, звернувся до людей, які добре знаються на темі літературної освіти, які є фахівцями та спеціалістами – до Харківського Літературного музею. Вже навесні пройшов відбір учасників, потім проходили заняття , а за їх результатами вийшов збірник текстів випускників Школи, — розповідає Сергій Жадан.

Програма проекту включала як теоретичну частину, так і виконання практичних вправ. За словами Ольги Черемської, викладачки Школи та завідувачки науково-освітнього відділу Харківського ЛітМузею, під час занять часто доводилося експериментувати з вправами, що тільки позитивно впливало на роботу учасників.

-Мені цікаво було готуватися до кожного заняття, підбирати нові технічні прийоми, яким би хотілося навчити учасників. А потім заняття перестали бути схематичними та пертворилися на живий процес, тому було дуже багато експериментів, зроблених прямо під час занять. І на очах створювалися особливі, прекрасні тексти. Мені хотілося збагатити програму Школи прийомами, які потім учасники зможуть використовувати в своїй творчості, — зазначила Ольга Черемська.

Результатом трьохмісячної роботи та цілої низки занять в рамках проекту Школи молодого письменника стала збірка текстів випускників під назвою «Діти метеорита». До неї увійшли як прозові твори учасників, так і поезія.

Загрузка…