В Харкові висунуть номінантів на «Медичний Оскар»

В Харкові з 1 грудня розпочався конкурсний відбір кандидатів на присудження «Ордену Святого Пантелеймона». Подробиці конкурсу розповіли в інформаційному агентстві «Status Quo».

фото InsiderNews

В Харкові Регіональна рада, до якої входять представники медичної спільноти, громадських організацій, органів влади, Національної академії медичних наук України та духовенства, повинна відібрати найкращих працівників медичної сфери. Всі обрані кандидати будуть представлені на присудження Відзнаки за професіоналізм та милосердя — «Орден Святого Пантелеймона».

-Відзнака виникла у 2009 році за ініціативи тодішнього міністра охорони здоров’я Князевича Василя Михайловича та провідних фахівців медичної спільноти. Також до ініціативи приєднувалися президенти, депутати та й ті, хто очолює наші релігійні конфесії. За цей період Відзнакою «Орден Святого Пантелеймона» було нагороджено більше 30 осіб, — розповів Володимир Лісовий, ректор Харківського національного медичного університету, член Регіональної ради по відбору кандидатів на присудження Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона».

Нагорода буде присуджена у 5 номінаціях: «Найкращий лікар», «Новатор охорони здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «Найкращий медичний працівник», «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я». Висувати кандидатів до Регіональної ради можуть медичні заклади, лікарські асоціації, громадські організації, ради молодих вчених, профспілки. Присуджуватиме Відзнаку так звана Поважна рада (сюди входять авторитетні представники медичної, культурної спільноти, міжнародного співтовариства та ін.) на підставі рішення Національної експертної комісії.

Переможці «Ордену Святого Пантелеймона» отримають по 100 тисяч гривен. Результати щодо присудження Відзнаки будуть оголошені 9 серпня, в день Святого великомученика та цілителя Пантелеймона.

Загрузка…