Весь Харків зазвучить на “День музики 2017”

Вперше на фестиваль «День музики» до Харкова приїдуть відомі музиканти з інших регіонів України

Весь Харків зазвучить на “День музики 2017”
фото Insidernews

Музика на сцені, музика на лавках у парку, та навіть, музика посеред вулиць!

«День музики 2017» повністю захопить Харків – це обіцяють його організатори. А вірніше – координатори, бо «День музики» — це швидше не фестиваль, а мистецький флеш-моб. Про формат заходу, його масштаби та значення розповідали сьогодні на прес-конференції у медіа-центрі «Накипіло».

«День музики» проходить у Харкові не вперше. Цей щорічний фестиваль почав свою історію у нашому місті ще три роки тому. «День музики» — це не звичний фестиваль. У ньому немає головної сцени, немає хедлайнера, немає чіткої музичної «орієнтації». Це стихійне і самобутнє явище. Наприклад, минулого року учасники досить відомої групи «5Nizza» влаштували «концерт» просто на одній з лавочок у міському парку. Подібні перформенси очікують жителів міста і цього року. Всього організатори планують розташувати понад 40 відкритих майданчиків майже по всьому Харкові. «День музики 2017» прийде цього разу і «на райони». Плануються концерти на Павловому полі та у районі «ЗаГОСПРОМм’я».  Ще одна інновація 2017  — запрошені митці з інших регіонів України.

— «День музики 2017»- це не звичайний фестиваль. Тут самі музиканти визначають формат свого виступу, самі обирають місце для виступу, самі організовуються. Звісно, ми їх координуємо. Наприклад, для виступу хору потрібно більше місця, більша сцена. А для акустичного виступу барда достатньо і невеличкого «п’ятачка» у центрі. Та навіть, якщо комусь захочеться заспівати з вікна свого дому – то він вже бере участь у «Дні музики». Наша акція йде від громадськості, а не продюсерів чи якихось спонсорів. І це – стала європейська практика, — розповідає співорганізатор заходу, Олексій Мащиц.

Серед перформенсів «Дня музики» будуть поетичні читання, покази кіно та виступи хореографічних колективів. Та всі вони так, чи інакше, будуть пов’язані з музикою. Для того, щоб харків’яни краще орієнтувалися серед цього мистецького різноманіття, організатори створять спеціальні карти творчих майданчиків – кожен знайде те, що йому до душі.

Точна кількість учасників ще невідома. Не розголошують організатори й імена відомих виконавців (а такі будуть), що відвідають Харків. Поки лише відомо, що станом на перше червня заявки вже подали 50 «творчих одиниць». Реєстрація триватиме до сьомого червня, а сам «День музики 2017» пройде 24 числа цього ж місяця. Виступи триватимуть з 12.00 до 23.00. Біля майданчиків будуть посилено патрулювати поліцейські.

Слід додати, що за свої виступи музиканти не отримують ні копійки. Для слухачів усі концерти теж безкоштовні.

Організатори наголошують, що захід тримається виключно на волонтерській роботі. Вони запрошують всіх охочих долучитися до його проведення.

Нагадаємо, що «День музики 2017» проводиться вже три роки поспіль лише у двох містах України – Харкові та Львові.

Загрузка…