Харків обрали для проведення Молодіжної Бієнале

фото інтернет

Харків виграв конкурс Міністерства культури на проведення другої Молодіжної Бієнале сучасного мистецтва України в 2019 році. Перша Бієнале-2017 пройшла у Києві.

-Минулого року організаторами були Мистецький Арсенал та Національний художній музей України. Цього року Експертна рада з питань сучасного мистецтва, зважаючи на те, що творчий потенціал Харкова є надзвичайно потужним і цікавим, прийняла  рішення провести другий етап Бієнале саме у цьому місті, чому ми надзвичайно раді, — заявив Юрій Рибачук, заступник Міністра культури України.

Під час обговорення учасники круглого столу вказали на виклики, які необхідно подолати для успішного  проведення майбутнього заходу.

-Для Харкова це велика честь і відповідальність, але проблема в тому, що уся місцева база виставкових майданчиків не в змозі прийняти подію такого рівня як бієнале. Нам слід ще знайти приміщення. Навіть, якщо ми знайдемо занедбаний цех, його необхідно обладнати електрикою, світлом. А це величезна робота та необхідність фінансової підтримки, — зазначила Тетяна Тумасян, директорка Муніципальної галереї.

Через декілька місяців анонсується оголошення конкурсного відбору, у якому зможуть прийняти участь художники віком до 35 років. На минулорічній київській  бієнале із надісланих 400 заявок були відібрані 60 найкращих.

Загрузка…