Харків’янам допоможуть отримати гроші на реальний бізнес

фото інтернет

Харків’ян запрошують для участі в черговому етапі проекту «Новий відлік» з розвитку бізнесу. Переселенці, ветерани АТО та члени їх родин, а також місцеві жителі вже можуть реєструватися на проект. Заповнюючи анкету, необхідно подати власну бізнес-ідею та докладно її розписати. Відбір на участь в «Новому відліку» проходить на конкурсній основі. Всього протягом 2018 року буде сформовано 4 групи учасників, які в супроводі менторів і тренерів пройдуть навчання та напишуть свої бізнес-плани. За словами керівника проекту та президента Асоціації приватних роботодавців Олександра Чумака, ці бізнес-плани учасники захищатимуть перед реальними інвесторами та представниками банків. Саме вони надаватимуть кошти на реалізацію проектів, які будуть створені в рамках «Нового відліку».

-В нас вже є попередня згода на участь в захисті бізнес-планів від представників банків та приватних інвесторів. Не буду казати поки що від яких саме. Також, оскільки партнерами проекту є Обласний центр зайнятості та Регіональний фонд підтримки підприємництва, то учасники проекту можуть залучити фінансові кошти у вигляді допомоги від Центру зайнятості (до 70 тисяч, але це можуть зробити тільки переселенці), а також, взявши участь в конкурсі на виділення льотного кредитування, безвідсоткового, від Регіонального фонду підтримки підприємництва, — розповів Олександр Чумак.

В цьому році проект має деякі зміни. По-перше, писати бізнес-план та проходити навчання учасники будуть одночасно. За словами Катерини Стельченко, кураторки проекту, як показав досвід попередніх років така форма занять є більш ефективною. Це пов’язано з тим, що отриманні знання на тренінгах, учасники можуть відразу застосувати для написання свого проекту. По-друге, пройти відбір на «Новий відлік» буде важче. Перевагу конкурсна комісія надаватиме бізнес-ідеям, які матимуть попит на Харківщині.

-Оскільки нами вже були проведені переговори з потенційними інвесторами, то в нас є домовленість, що ідеї проектів ми покажемо цим інвесторам. Вони відразу скажуть, яка саме ідея цікава. Чому? Тому що таким чином ми підвищуємо шанс отримати кошти від конкретного інвестора, — пояснює О.Чумак. – Окрім цього, я можу вже зараз сказати, що в Харкові має великий успіх все, що пов’язане з пунктами громадського харчування. Це кафе, ресторани, особливо, які мають якусь креативність. У таких ідей є більше шансів, що їх підтримають інвестори.

Майбутнім учасникам з районів Харківської області організатори «Нового відліку» рекомендують подавати проекти на тему малого сільського господарства (вирощування ягід, овочів).

Анкети для реєстрації на «Новий відлік» вже відкриті. Їх можна знайти на сторінці в фейсбук самого проекту або на сайті Асоціації приватних роботодавців.

«Новий відлік» — це програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО. Програма реалізується за сприяння Міжнародного фонду «Відродження». З цього року проект підтримує Харківська обласна рада та Харківська обласна державна адміністрація.

Загрузка…