Харків’янка отримала орден княгині Ольги

Голова ХОДА привітала з державною нагородою мати-виховательку дитячого будинку сімейного типу.

фото інтернет

Напередодні жіночого свята 8 березня, Юлія Світлична від імені Президента України передала орден княгині Ольги III ступеню матері-виховательці дитячого будинку сімейного типу, яка разом із чоловіком виховує 10 дітей-сиріт та побажала родині любові, щастя й затишку.

-У Харківській області зараз більш ніж 4000 дітей-сиріт. Вони потребують особливої підтримки, і ми робимо все для того, щоб таку підтримку надати. Тільки минулого року на Харківщині створили 17 будинків сімейного типу, де дітей виховують, як у родині. Ми продовжимо створювати умови для таких сімей. Також триватиме робота із забезпечення дітей-сиріт квартирами в різних районах області, — сказала керівник області.

Дитячий будинок сімейного типу батьків-вихователів Олексія та Олени Курбатових був створений у 2009 році. Зараз родина виховує десятьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 6 хлопчиків та 4 дівчаток. Ідея створити дитячий будинок сімейного типу належала чоловікові Олени Олексію Курбатову, який сам виріс у багатодітній родині. Проте спочатку батьки, в яких уже була одна власна донька, хотіли взяти на виховання 4 сиріт, потім – 5. Коли у дітей почали з’являтися родичі, сім’я не могла їх розділяти, тому дітей у дитячий будинок сімейного типу стало 10. Своїх вихованців Олексій Курбатов намагається підтримувати на тому шляху, який вони обирають самі.

-У кожній дитині є своя перлинка, потрібен час, щоб знайти її. У цьому й полягає наше завдання. Одна з наших вихованок хоче стати логопедом, один з вихованців — піти в поліцію, інший — в армію. Я не заперечую їх рішення, а роблю все для того, щоб допомогти їм на цьому шляху, — пояснив голова родини.

Діти, яких виховують Курбатови, відвідують музичний та танцювальний гуртки, спортивні секції з баскетболу та айкідо. Батьки-вихователі дотримуються принципів здорового способу життя, активного відпочинку та дозвілля.

Нагадаємо, у кінці лютого голова ХОДА Юлія Світлична передала ключі від житла дітям-сиротам у Первомайському районі та від нового дому в Красноградському районі — родині, яка виховує прийомних дітей. Усього у Харківській області було закуплено 12 квартир та 1 будинок на 4 квартири, де будуть проживати діти, котрі позбавлені батьківського піклування, або діти-сироти. Також уже закуплено 2 приміщенні для дитячих будинків сімейного типу. Держава виділила адресне фінансування на закупівлю квартир для дітей-сиріт вперше за роки незалежності.

Загрузка…