Які особливості має ЗНО у 2018 році

Про специфіку зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році та подробиці пробного ЗНО розповіли в прес-центрі “Status Quo”.

Які особливості має ЗНО у 2018 році
фото Insidernews

В цьому році зовнішнє незалежне оцінювання має декілька нововведень. Так, при проходженні ЗНО з іноземної мови абітурієнт виконуватиме новий формат завдань — аудіювання (розуміння мови на слух). За словами Олександра Сидоренка, директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (далі — РЦОЯО), ЗНО з іноземної мови проходитиме виключно в місті Харкові.

— Обов’язково пробне зовнішнє оцінювання проводиться саме в тих місцях, де відбуватиметься й основне. Але є виняток — в цьому році як пробне, так і основне зовнішнє оцінювання з іноземної мови, ми будемо проводити тільки в обласному центрі, — пояснює Олександр Сидоренко. — Справа в тому, що таке завдання, як аудіювання ставить серйозні вимоги до технічного забезпечення. Ми повинні забезпечити відтворення звуку в такій якості, який не створюватиме труднощів для абітурієнта у сприйнятті тексту та відповідно — формуванні відповіді за запитання, що йому будуть запропоновані.

Спікер додав, що в цьому році іспит з іноземної мови для вступу майже на всі магістерські програми студенти складатимуть з використанням технології ЗНО.

Ще однією особливістю цьогорічного ЗНО є те, що тепер учні професійно-технічних та вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації здаватимуть державну підсумкову атестацію з української мови у форматі ЗНО.

Що ж стосується безпосередньо пробного зовнішнього незалежного оцінювання, то воно проходитиме з 24 по 31 березня 2018 року. Як зазначив Олександр Сидоренко, пробне ЗНО не є обов’язковим та має на меті ознайомити абітурієнтів з процедурою проходження тестування. При цьому пробне ЗНО є платним — 129 гривень за складання тесту з одного предмету.

Кожен учасник пробного ЗНО має можливість ознайомитися з його результатами через спеціальний сервіс на сайті Харківського РЦОЯО. Результати є попередніми та найчастіше не співпадають з результатами основного ЗНО.

Загрузка…