Ю. Світлична підвела підсумки сесії облради

Голова ХОДА відзначила, що більшість питань, які винесла на розгляд депутатів облдержадміністрація, стосувалися підготовки області до осінньо-зимового періоду.

Підбиваючи підсумки пленарного засідання XХІ сесії Харківської облради VII скликання, керівниця області відзначила ті рішення, що стосувалися виділення додаткових коштів на реалізацію проектів у різних сферах життя регіону.

— Була збільшена кількість об’єктів, що потребують ремонту та реконструкції. До переліку додали близько 100 об’єктів, у тому числі сфери ЖКГ. Кошти були виділені для проведення відновлювальних робіт на колекторі в Лозовій; для того, щоб повністю налагодити водопостачання в одному з селищ Шевченківського району тощо. Також виділено кошти, щоб укріпити сферу освіти в Харківській області – завершити ті реконструкції та будівництва, які були розпочаті на початку року. Зокрема, додаткове фінансування виділено для того, щоб ліквідувати наслідки стихії, яка пошкодила покрівлю однієї зі шкіл Близнюківського району, — навела приклади Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що додаткові кошти з обласного бюджету виділені як співфінансування проектів відновлення обласних лікарень, що реалізуються спільно з Європейським інвестиційним банком. Окрема низка змін до обласного кошторису стосувалася забезпечення своєчасних виплат зарплати працівникам бюджетних установ.

— Також виділено фінансування для співробітників інтернатних установ та для виплати одноразової допомоги до Дня захисника України всім учасникам ООС й ветеранам АТО, — сказала голова ХОДА.

Загрузка…