Ю. Світлична зустрілась з 10 кращими вчителями країни

Наш регіон приймає ТОП-10 вчителів – учасників щорічної національної премії Global teacher prize Ukraine. У перший день роботи командного асесмент-центру премії з його учасниками та журі зустрілася голова ХОДА Юлія Світлична.

Протягом трьох днів (13-15 вересня) вчителі, що увійшли до десятки найкращих агентів змін у сфері освіти України, перебуватимуть на Харківщині. Тут вони не тільки познайомляться та обміняються досвідом, але й стануть учасниками майстерень на актуальні освітні теми, проходитимуть квести та створюватимуть спільні кейси.

Важливою частиною програми стане спілкування з низкою спікерів, серед яких, наприклад, переможці та учасники ТОП-10 світової премії Global Teacher Prize та єдина у світі вчителька — володарка Греммі, а також – представники освітянської спільноти та органів влади України. Деяких гостей у програмі асесмент-центру позначили як «таємничих», підготувавши сюрприз для учасників. І першим таким гостем у перший день роботи центру стала голова ХОДА Юлія Світлична. Керівниця області привітала кращих учителів на Харківщині та поділилася з ними інформацією щодо змін, які відбуваються в освітній сфері регіону.

Відкриваючи зустріч, Юлія Світлична подякувала організаторам Global teacher prize Ukraine та відзначила, що розвитку освіти на Харківщини приділяється особлива увага, в тому числі в області активно запроваджуються сучасні технології та методики в цій сфері. Також саме наш регіон став своєрідною базою для найкреативніших вчителів України, що збираються тут щороку на EdCamp Ukraine.

— Що ми намагаємося робити для розвитку сфери освіти. Ми ділимо нашу роботу на декілька складових. І перша з них – це створення гарних умов для роботи вчителів та навчання дітей. За три роки було в цілому в області відремонтовано – де капітально, де частково – більше ніж три тисячі об’єктів. З них біля 700 — це об’єкти сфери освіти: дитячі садочки, школи, професійно-технічні навчальні заклади. Також ми намагаємося забезпечити освітні заклади новим сучасним обладнанням. Це інтерактивні дошки, комп’ютери тощо. У нас в області є найкраща з нуля збудована школа, яка повністю укомплектована сучасним обладнанням. Також особливу увагу ми приділяємо комунікації з вчителями. Окрім освітніх конференцій, проводимо тренінги та інші заходи, які надають нам можливість подивитися, наскільки політика влади була корисна для вчителів, освітян та, звичайно, вносити необхідні зміни в освітній процес, — розповіла голова ХОДА.

Під час майже години вільного спілкування з вчителями Юлія Світлична відповіла на низку запитань аудиторії. Серед тем, які цікавили учасників Global teacher prize Ukraine, були й прохання згадати найважливіших вчителів у своєму житті, і теми розвитку культури, взаємодії вищої та середньої школи тощо.

Загрузка…