Юлія Світлична відстоюватиме «Держпром» у Раді Європи

фото інтернет

Архітектурна перлина Харкова «Держпром» має бути захищена на міжнародному рівні. І, як не дивно, цим питанням опікується не міська, а обласна влада.

— Ми працюємо над тим, щоб внести «Держпром» до списку ЮНЕСКО. Це питання я підніму на майбутній сесії Конгресу Ради Європи, щоб прискорити процес, — обіцяє керівник Харківської області Юлія Світлична.

Враховуючи, що Харківський губернатор за сумісництвом ще й віце-президент Конгресу Ради Європи, її словам віриш охоче. Але чому ж внесення до списку ЮНЕСКО має таке значення для «Держпрому»?

Все дуже просто. Статус об’єкта ЮНЕСКО унеможливить будівництво будь-яких новобудов чи інших споруд на території архітектурної пам’ятки. Також це розповсюджується і на майдан Свободи – одну з найбільших площ Європи. І звісно, до об’єкту із таким статусом буде особлива увага з боку влади. Втім, ремонт, колись найбільшого хмарочоса Європи триває і зараз. Привід більш ніж вагомий – цього року гордість харків’ян святкуватиме своє 90-ліття.

— Зараз обласна влада та особисто голова ХОГА Юлія Світлична приділяє багато уваги відновленню цього монументального комплексу. Ремонт, що триває вже 17 років буде йти ще й наступного року, — каже директор Харківського комунального підприємства «Держпром» Микола Чєхунов.

Обласна влада обіцяє й надалі сприяти збереженню та відновленою  «Держпрома».

Загрузка…